Gerechten met kip: van drumsticks en vleugeltjes tot kipfilets

In dit artikel vijf heerlijke gerechten met kip, van drumsticks tot kipspiesjes en van kipvleugeltje tot kipfilet, samen met de ingrediënten en de bereiding.

Gerechten met kip

Gerechten met kip: van drumsticks en vleugeltjes tot kipfilets

  • Kip vleugeltjes met koolsalade
  • Kip drumsticks met uien en knoflook
  • Gemarineerde kipfilet met knoflook uit de gril
  • Kip spies met dadels gevuld in een mantel van spek
  • Kalkoen spiesjes met ananas salsa

Kip vleugeltjes met koolsalade

Dit Hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 g kippenvleugels
  • 4 grote zoete aardappelen, schoongeboend
  • 300 g spitskool (koelvers)
  • 1 blikje maïs (200 g),uitgelekt
  • 1 oranje of gele paprika, in blokjes
  • 3 eetlepels citroenmayonaise

De bereiding van de kip vleugeltjes met koolsalade 

1 eetlepel water, 2 eetlepel olie en de cajunkruiden in een schaal mengen en de kippenvleugels erdoor scheppen. De overgebleven eetlepel olie in een koekenpan verhitten en in 20 minuten de kippenvleugels gaar en bruin bakken. De aardappelen in een magnetronschaal leggen en ze in de magnetron in 10 minuten op vol vermogen gaar poffen. De maïs met de paprika en de spitskool mengen. De citroenmayonaise met 2 eetlepels water verdunnen en met peper en zout naar smaak door de salade scheppen. De aardappelen op 4 borden leggen en de cajunvleugeltjes erbij leggen. Het gerecht met de koolsalade serveren.

Tip:

De kippenvleugeltjes een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast bewaren. Cajunvleugeltjes op de barbecue is ook aan te bevelen.

Kip drumsticks met uien en knoflook

Kip drumsticks gebraden in de oven met uien en verschillende soorten kruiden en daarbij gebakken aardappelen in de schil. Een lekker en eenvoudig klaar te maken recept voor vier personen.

Ingrediënten kip drumsticks met uien en knoflook

  • 1 kilo kip drumsticks
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 300 gram tomaten
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde marjolein of Italiaanse kruiden

Voorbereidingen kip drumsticks met uien

Warm de oven voor op 220 graden.

Leg de kipdrumsticks in een platte ovenschaal. Meng de olie met het paprikapoeder, zout en peper en bestrijk hiermee het vlees. Laat het vlees 10 minuten rusten. Maak intussen de rode uien en de knoflook schoon. Snij de rode uien in vieren en laat de teentjes knoflook heel. Boen de citroen onder heet water goed schoon en verdeel deze in plakjes.

De bereiding van de kip drumsticks met uien en knoflook

Zet de ovenschaal met de drumsticks in het midden van een goed voorverwarmde oven en laat het vlees 15 minuten voorbraden. Draai het vlees dan om en voeg de rode uien, de knoflook, de citroenpartjes, de rozemarijn en de tijm toe. Zet de oven terug op 200 graden en braad het vlees met toebehoren nog 15 a 20 minuten.

Was de tomaten en snij ze in vieren, de olijven heel laten en zowel de tomaten als de olijven bij het vlees voegen. Begiet het vleesmengsel met de wijn en bestrooi het met de marjolein of de Italiaanse kruiden. Laat het daarna nog ruim 5 minuten verder pruttelen.

Serveer de kip drumsticks met uien samen met gebakken aardappelen.

Bereiding gebakken aardappelen

Was 1 kilo aardappelen en boen de schil goed schoon. Snij de aardappelen in partjes en bak deze naast het vlees mee, of gebruik een aparte ovenschaal. Als je een aparte ovenschaal gebruikt doe er dan wel een klein beetje zonnebloemolie in.

Gemarineerde kipfilet met knoflook uit de gril

Ingredienten kipfilet met knoflook

Ingredienten:

  • 6 kipfilets zonder vel
  • 20 gram grilkruiden
  • 1 citroen
  • 10 gram geperste knoflook
  • 250 milliliter water
  • 250 milliliter appelsap
  • zout en peper
  • 6 rozemarijntakjes

De bereiding van de gemarineerde kipfilet met knoflook uit de gril

Pers de citroen uit, voeg het water en de appelsap bij het uitgeperste citroensap. Pers teentjes knoflook uit tot men 10 gram geperste knoflook heeft. Voeg de geperste knoflook, de grilkruiden, het zout en de peper aan het vocht toe. Laat de kipfilets samen met de takjes rozemarijn hierin meerdere uren marineren.

Droog de kipfilets af met keukenpapier, en grill deze afhankelijk van de dikte in 12 tot 15 minuten gaar bij gemiddelde hitte van plusminus 180 graden.

Lekker met rijst en sperziebonen of met gebakken aardappelen en een gemengde salade.

Kip spies met dadels gevuld in een mantel van spek 

Dit gerecht is voor 4 personen

Kip spies ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 24 dadels
  • 24 dunne plakjes ontbijtspek
  • 24 blaadjes verse salie, rozemarijn of thijm
  • 8 lange houten spiesen (stokjes)
  • Olijfolie om in te bakken

De bereiding van de  kipspies met dadels gevuld in een mantel van spek 

Snij de kipfilet in dunne plakjes. Wikkel iedere dadel in een kipplakje leg daarop een blaadje salie, rozemarijn of thijm en rol het geheel in een plakje ontbijtspek. Schuif drie kiprolletjes op een lange houten spies.

Bak de spiesen in een pan met weinig hete olie aan beide zijden lichtbruin en laat ze daarna in een ovenschaal in een voorgewarmde oven op 180 graden verder gaar worden

(plusminus 20 minuten).

Tip: Heerlijk met gebakken aardappelen en een verse groene salade of  met tomaten- rucola- risotto.

Kalkoen spiesjes met ananas salsa 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in 20 minuten

  • 4 kalkoenschnitzels (á 100g), in lange repen;
  • 1,5el cajunkruiden;
  • 7el olijfolie;
  • 4 grote kruimige aardappelen, schoongeboend;
  • ¼ ananas;
  • 1 rode ui fijngesnipperd;
  • 1el platte peterselie, fijngehakt;
  • 2 limoenen;
  • 500g tomaten, in stukken;
  • 4 – 8 spiesen of satéprikkers

De bereiding van de kalkoen spiesjes met ananas salsa 

De kalkoenrepen met de cajunkruiden en 2el olijfolie omscheppen. Aan spiesen rijgen. De aardappelen in een magnetronschaal leggen. Pof ze in 10 minuten op vol vermogen in de magnetron gaar. In een koekenpan 2el olijfolie verhitten en de kalkoenspiesjes in 5 minuten bruin en gaar bakken. De harde kern uit de ananas er uitsnijden en het vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden. De ananas met de helft van de ui, de peterselie en het sap van 1 limoen mengen. De tomaten aan maken met de rest van de ui, het sap van de tweede limoen en met de overige 3el olijfolie, naar smaak zout en peper. De aardappelen en de kalkoenspiesjes op 4 borden leggen, en de ananassalsa erover scheppen. Serveren met de Tomatensalade.

 

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/gerechten-met-kip/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: