Langlaufen in Oostenrijk: langlaufen in Seefeld in Ramsau am Dachstein in Weissenzee in Sillian en Sint Michael in Lungau

In Oostenrijk kun je op veel mooie locaties en plaatsen langlaufen. De top 5 behandel ik in dit artikel en er komen ook nog enige persoonlijke vakantieherinneringen boven. In Oostenrijk is langlaufen voor een langlaufliefhebber een lust.

Langlaufen in Oostenrijk

Langlaufen in Oostenrijk: langlaufen in Seefeld in Ramsau am Dachstein in Weissenzee in Sillian en Sint Michael in Lungau

Langlaufen in Oostenrijk in Seefeld 

In 1964 en in 1976 bij de kampioenschappen was Seefeld de locatie. Noorse sporten bij de olympische winterspelen. In dit gebied zijn de mogelijkheden zeer groot en het aanbod is ook heel groot, er zijn een berg verschillende moeilijksheidsgraden en de mogelijkheden en het aanbod groeit nog steeds.

Het gebied heeft in totaal 260 km loipes aan te bieden, en de uitzoek varieert tussen normaal en skating. Mede met dank aan de Tiroolse gastvrijheid worden veel langlaufers vaste gasten in dit gebied. Tussen Mösern en Seefeld kun je op een 3 kilometers lange, verlichte loiperoute ’s avonds langlaufen.

Langlaufen in Oostenrijk in Ramsau am Dachstein 

Er is 220 km loipe in Ramsau am Dachstein en dit is voor langlaufers een heerlijk oord. Van deze 220 km loipe is 70 km skatingloipe. Het is voor gevorderden en ook voor beginners zeer geschikt en voor gezinnen is het dat ook. Kinderen kunnen langlaufen leren in een kinderlanglaufpark en hier is huurmateriaal aanwezig. In het WK-langlauf stadion ligt ook hier een verlichte loipe. Er zijn over de 80 hutten in dit gebied en er is dus gelegenheid genoeg om pauze te houden. Ramsau am Dachstein is met het Steierse loipenkeurmerk onderscheiden en in de Skiatlas van de duitse ANWB (de ADAC) staat het in de top 3 van de alpen.

Langlaufen in Oostenrijk aan de Weissenzee / Weissensee

De natuur en ski arena Karinthië is het grootste langlaufcentrum van Karinthië en het heeft 300 km loipes. Het Leschdal, het Gaildal en de Weissensee zijn het centrum van dit langlaufgebied. Voor de schaatstechniek en voor het klassieke langlaufen is dit gebied geschikt. Langs de grens met Italië liggen de smokkelaarsloipes en deze worden zo genoemd omdat smokkelaars vroeger ook gebruik maakten van deze routes. Naar de loipes rijdt een gratis skibus en de loipes zelf worden dag aan dag heel goed onderhouden. De Gitschdal-wandelloipe is een heel mooie, 12 km lange route, die van Weissbriach in het Gitschdal tot Hermagor loopt.

Langlaufen in Oostenrijk bij Sillian

Voor langlaufers is met 200 km dubbelgespoorde loipes het Hochpusterdal in Oost Tirol ook een lustoord. Je kunt hier op 1100 m hoogte en hoger van het Tiroolse landschap genieten en je komt hier door gebieden die ver van de drukte zijn gelegen. In het dal zijn alle dorpen door langlaufsporen met elkaar verbonden en alle eind- en beginpunten zijn door de langlaufersbus makkelijk en goed te bereiken. De 60 km lange grenslandroute is hier de meest afwisselende en mooiste route en deze loopt langs de grenzen van Italië, Karinthië en Tirol.

Langlaufen in Oostenrijk in Sint Michael in Lungau.  

150 km loipes vindt men in de vakantieregio Lungau en deze zijn dagelijks goed onderhouden en zeer afwisselend. Er zijn hier 70 speciale skatingloipes en alle loipes liggen boven de 1000 m in sneeuwzekere dalen. In Weisspriach kan voor kleine kinderen een langlaufersslee gehuurd worden. Dit gebied is een heel groot aaneengesloten loipesgebied en langlaufen is in dit deel van Oostenrijk echt een lust !

Onze vakantie herinneringen aan Sint Michael in Lungau 

Met het gezin waren wij hier in 1998 op vakantie en in deze vakantie deed een van onze zonen hier zijn eerste stapjes. In de zomer waren wij hier en aan deze vakantie hebben we vele goede herinneringen overgehouden. Sint Michael ligt in een heel mooie omgeving en het is een heel vriendelijk dorpje. Wij vonden dat de bevolking hier heel vriendelijk was en daarom komt het waarschijnlijk ook dat onze kinderen graag mee gingen om bij de slager of de bakker boodschappen te doen. In deze vakantie zijn we er veel op uitgetrokken en hebben tijdens de vakantie in de wijde omgeving met de auto 1600 km gereden, ook hebben we veel gewandeld, gezwommen en een kleine dierentuintje bezocht. Daarbuiten hebben we ook nog een dagtocht naar de Gross Glockner bergpas gemaakt en veel romantische stadjes en dorpjes bezichtigd. Het was ook heel leuk om een rit met de stoomtrein mee te maken en we vonden het wandelen in een “klamm” langs de watervallen en tussen de rotsspleten ook heel indrukwekkend. Naar aanleiding van onze vakantie kan ik Sint Michael in Lungau zeker aanraden !

 

Bron : http://www.oostenrijknieuws.nl/wintersport/langlaufen-in-oostenrijk/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: