Hoofdstad Wenen: de top 10 bezienswaardigheden van Wenen in Oostenrijk

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, heeft brede straten en er zijn schitterende gebouwen, deze stad bruist van muziek.

WenenWenen 1

Hoofdstad Wenen: de top 10 bezienswaardigheden van Wenen in Oostenrijk

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, heeft brede straten en er zijn schitterende gebouwen, deze stad bruist van muziek. Voor muziekliefhebbers is een bezoek aan de mooie hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, zeker de moeite waard, want in hoofdstad Wenen zijn vele concerten en opera’s.

De hoofdstad Wenen verkennen

Men kan de hoofdstad van Oostenrijk op meerdere manieren verkennen, men kan bijvoorbeeld voor ongeveer 20 euro de Wenen kaart aanschaffen en met deze kaart onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer voor drie dagen lang, verder kun je met deze kaart bij attracties, bij restaurants en bij bepaalde bezienswaardigheden korting krijgen. Onder leiding van een gids de stad bekijken is ook een aanrader, bij deze rondleiding krijg je van iemand met liefde voor en grote kennis van Wenen heel veel interessante informatie over de hoofdstad en dan kom je ook op vele plaatsen in de stad die onder de toeristen niet zo bekent zijn, maar bij de plaatselijke bevolking wel geliefd zijn. Deze mogelijkheid duurt tussen de 2 en de 3 uur en je kunt deze wandeling in Wenen boeken bij de VVV. Met een paardenkoets de stad verkennen is een mogelijkheid die heel romantisch is. Wenen is een heel compacte en overzichtelijke stad, de hoofdstad is in 23 districten ingedeeld. Het eerste district is de kern van de stad, dus het centrum, en in een ring rond dit district heen liggen district 2 tot district 9. Rond deze ring ligt nog een ring en die bestaat uit de overgeblevene districten, dat zijn dus district 10 tot district 23. Dit is een heel eenvoudige en logische structuur en met een goede kaart is het dus niet zo moeilijk om de hoofdstad van Oostenrijk zelf te verkennen.

Hoofdstad Wenen met zijn Stephansdom en zijn Belvedere

Twee bezienswaardigheden in Wenen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het Belvedere en de Stephansdom. De dom is 137 m hoog, in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, in de 1950er jaren herbouwd en nu de blikvanger van het centrum. De Stephansdom is aan de buitenkant heel mooi en er is ook een uniek altaar, er is een bijzondere preekstoel en er zijn verschillende praalgraven die een bezoek zeker waard zijn. Het Belvedere bestaat ui twee paleizen en deze paleizen worden ook wel het boven en het onder Belvedere genoemt. Je kunt hier en Oostenrijkse en ook internationale kunst bekijken en het is voor een liefhebber van kunst zeker een lust om hier een bezoek te brengen. Het gaat vooral om de kunst van de twee laatste eeuwen bij de internationale kunst die hier te bezichtigen is.

Hoofdstad Wenen met zijn Schonbrunn paleis

Men wou een paleis bouwen dat groter, mooier en voornamer zou zijn dan het bij Parijs gelegene bekende Versailles paleis, en hoewel dat niet gelukt is is het Schonbrunn paleis toch zeker wel de moeite waard. Het paleis heeft 1400 mooie kamers en hiervan kan men 40 luxe ingerichte kamers bekijken enzo kan men zien hoe de vakantie door vorsten in de Habsburgerse tijd werd doorgebracht.

De schatkamer van de hoofdstad Wenen

Uit de Habsburgerse tijd kunnen vele rijkdommen nog worden bekeken in de schatkamer van Wenen, onder deze rijkdommen zijn bijvoorbeeld kronen, sabels en juwelen en de schat van de Orde van het Gulden Vlies kan hier ook worden bezichtigt. Door deze indrukwekkende collectie van rijkdommen trekt de schatkamer van de hoofdstad van Oostenrijk ook heel veel bezoekers.

Het Sisi museum en de keizerlijke appartementen in Wenen

Het Sisi museum is ook het bezoeken waard en het zoeken van dit museum kan goed met een bezoek aan de keizerlijke appartementen worden gecombineerd, hoewel men in deze appartementen luxe zou verwachten is dat toch echt niet zo, de appartementen zijn vrij sober en zeer eenvoudig ingericht en dat vertelt dan ook wel iets uit het leven van het keizerlijke paar. In het Sisi museum gaat het over het leven van de depressieve keizerin Sisi die was getrouwd met koning Franz Joseph die keizer van Oostenrijk was.

Hoofdstad Wenen en zijn museumkwartier

Over de 20 museums staan op een oppervlakte van rond de 60.000 vierkante meter en dit gebied word ook wel het museumkwartier van Wenen genoemd. Onder deze museums horen ook het museum van de moderne kunst en het bekende Leopold-museum en als men hier een bezoek brengt, dan is er keus uit vele eetgelegenheden, hierdoor komt het dat dit unieke museumcomplex in de hoofdstad een perfecte ontmoetingsplaats is.

De Spaanse rijschool in de hoofdstad Wenen

Een bekende attractie van de hoofdstad Wenen is de Spaanse rijschool waar prachtige witte Lippizaner paarden schitterend dressuur vertonen dat vooral door paardenliefhebbers maar ook door andere toeristen met plezier wordt bekeken. Op zondag vertonen de paarden tijdens de galavoorstelling dansen op muziek en hierbij worden ze door schitterend geklede ruiters begeleidt. Repetities kunnen op andere dagen van de week bij worden gewoond. Een bezoek aan de hoofdstad Wenen biedt vele mogelijkheden en hier kun je een heerlijke vakantie genieten.

Het Burgtheater in de mooie hoofdstad Wenen

In Wenen is het Burgtheater aan het eind van de negentiende eeuw ontstaan en daar kun je van zeer kunstige plafonschilderingen en mooie traphallen genieten. Het Burgtheater is na de Tweede Wereldoorlog ingrijpend gerestaureerd, omdat het in deze oorlog flinke schade heeft opgelopen.

De hoofdstad Wenen en zijn nieuwe stadhuis

In Wenen zijn er twee stadhuizen en om deze te kunnen onderscheiden wordt het ene het ode stadhuis en het andere het nieuwe stadhuis genoemd. Dit nieuwe stadhuis is  in de laatste helft van de negentiende eeuw in Vlaams-gotische stijl gebouwd. Het nieuwe stadhuis is de werkruimte van de burgemeester en zijn medewerkers en ligt aan de ring. De zalen van dit stadhuis worden ook voor feesten en recepties gebruikt. Voor toeristen zijn het plein voor het stadhuis en de kelder van het stadhuis zeer interessant, op het plein worden in de zomer gratis filmvoorstellingen vertoont en in de winter kan hier worden geschaatst en in de kelder worden vele muzikale optredens gegeven. Het nieuwe stadhuis is onder begeleiding ook te bezichtigen.

Muziek en dans in de hoofdstad Wenen

Op het gebied van dansen en muziek kan de hoofdstad van Oostenrijk heel wat bieden aan de bezoekers, de Weense zangknapen en het Weense Philharmonika orkest zijn bijvoorbeeld over heel de wereld bekend. Het is een fantastiche ervaring om live een opera mee te maken en hiervoor moet je de bekende staatsopera bezoeken, in dit echt schitterende gebouw kun je dan van de live uitvoering genieten. In Wenen is er voor  liefhebbers van andere soorten muziek zoals bijvoorbeeld klassieke muziek ook genoeg te vinden zodat je toch aan je trekken komt. De hoofdstad organiseert over de driehonderd bals i tijdens het balseizoen en als men dus van een dansvoorstelling houdt dan is men in Wenen ook op de goede plaats. In de balzaal van de staatsopera wordt een hoogtepunt van het balseizoen georganiseerd, dat is het Weense operabal en bij dit bal zijn de dansers en danseressen prachtig gekleedt.

Bezoek de hoofdstad Wenen

Tijdens een bezoek aan Wenen kun je van de muziek, de natuur, de culinaire specialiteiten en de cultuur genieten. Voor mensen die van natuur houden zijn er in Wenen vele parken en tuinen en er is ook veel bosgebied. Er is ook een zwemmeer dat 5 hectare groot is en hier is ook een ligweide en strand, en als iemand kano wil varen dan kan dat in het rivieroeverbos, dus zijn er in de hoofdstad mogelijkheden te over voor ontspanning. De stad kent ook enkele bekende gerechten zoals sachertorta, wat een bekende Oostenrijkse taart is, Wiener schnitzel, in heel de wereld zeer bekend, en witte Rieslingwijn, deze komt uit de wijngaarden van de stad. Een leuk feit is dat Wenen de enigste hoofdstad met een groeiende wijnproductie is en door deze wijngaarden krijgt Wenen een landelijk gezicht. De hoofdstad van Oostenrijk is een perfecte locatie om een weekje op vakantie te gaan en te genieten.

 

Bron : http://www.oostenrijknieuws.nl/wenen/hoofdstad-wenen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: