Soepen maken: soep recepten diverse soorten soep maken

In dit artikel een vijftal recepten om soep te maken, door iedereen eenvoudig te maken. Diverse soep gerechten van kippensoep tot diverse soorten groentesoep en een verrassende wijnsoep. Soepen maken met eenvoud.

Soepen maken

Soepen maken: soep recepten diverse soorten soep maken

  • Wijnsoep met kaneelsterren
  • Rode bietensoep met mieriksnoedels
  • Italiaanse minestrone met tortellini
  • Bloemkoolsoep met tomaat en salie
  • Aziatische kippensoep met gember en knoflook

Wijnsoep met kaneelsterren 

Probeer deze bijzondere soep, erg lekker wanneer men een speciaal voorgerecht wil serveren bijvoorbeeld ter gelegenheid van een feestje of etentje. Eenvoudig en snel te maken.

Ingrediënten van de wijnsoep met kaneelsterren 

  • 100 gram uien
  • 1 eetlepel boter
  • 125 centiliter witte Rieslingwijn
  • 750 centiliter groentebouillon
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 125 centiliter slagroom
  • 1 klein bekertje zure room
  • 1 theelepel gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 3 boterhammen toastbrood
  • 3 eetlepels zonnenbloemolie
  • kaneel

De bereiding van de wijnsoep met kaneelsterren 

Warm de eetlepel boter op in de soeppan. Snij intussen de uien fijn en fruit deze in de hete boter. Giet de wijn erbij, breng dit aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken. Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Meng het meel met de zure room, voeg het rustig onder voortdurend roeren aan de soep toe. Laat het 10 minuten op klein vuur zachtjes doorkoken onder af en toe roeren. Voeg daarna de slagroom toe en laat het nog 10 minuten zachtjes koken, ook nu weer af en toe roeren. Steek uit het toastbrood kleine sterren uit (bijvoorbeeld met een koekjesvorm), maak de 3 eetlepels olie in een koekenpan warm en bak de uitgestoken sterren aan beide zijden bruin en knapperig. Op keukenpapier laten uitlekken en lichtjes bestrooien met kaneel. De soep zonodig met peper en zout verder op smaak brengen, en met de staafmixer glad mixen. Voeg de peterselie aan de soep toe en roer dit goed door. Geef de kaneelsterren samen met roomboter als bijlage bij deze verrassend lekkere soep.

Rode bietensoep met mieriksnoedels 

Rode bietensoep met mieriksnoedels is een recept uit Oostenrijk waar men dol is op noedels en ook veelvuldig gebruikt maakt van de pittige mierikswortel. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten van de rode bietensoep met mieriksnoedels 

  • 1 ui
  • 0,75 liter groentebouillon
  • 200 gram rode bieten
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblad
  • een klein beetje komijn naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • klein beetje boter om de ui in te bakken
  • zout
  • peper
  • 1/8 liter slagroom

Ingrediënten voor de noedels

  • 65 gram boter
  • 1ei van plusminus 65 gram
  • 65 gram meel
  • geraspte mierikswortel of een hele mierikswortel
  • zout en peper

De bereiding van de rode bietensoep met mieriksnoedels

Maak de ui schoon en snij hem fijn. Warm wat boter in een pan en bak de uisnippers hierin, pas op voor aanbranden. Giet de groentebouillon erbij. Was de rode bieten en maak ze panklaar. Snij de bieten in schijven en voeg deze samen met het laurierblad, de komijn, de azijn en de eetlepel boter aan de soep toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat de soep koken tot de rode bieten zacht zijn. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Klop de slagroom en breng deze op smaak met zout en peper en voeg dit aan de soep toe.

Noedels bereiden / de bereiding mieriksnoedels 

Roer de boter met de eidooier schuimig. Klop het eiwit en voeg ook dit toe. Vermeng het meel met vers geraspte mierikswortel. Men kan ook zelf de mierikswortel van de pel ontdoen en raspen. Voeg het meelmengsel aan de eimassa toe en kruid het met zout en peper. In zoutwater de noedels koken en ongeveer 10 minuten laten trekken. Filter het water en voeg de noedels aan de hete soep toe. Gelijk serveren. Eet smakelijk.

Italiaanse minestrone met tortellini

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 10 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta (afbak), in plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten (koelvers)
  • 1 blik of fles gezeefde tomaten 750 ml
  • 1 l vleesbouillon (van tablet)
  • 1 schaal tortellini met ham (250 g, verse pasta)
  • bakplaat

De bereiding van de Italiaanse minestrone met tortellini

De oven op 200 °C voorverwarmen. De ciabatta op de bakplaat leggen, met 2 eetlepels olijfolie besprenkelen en met het zeezout bestrooien. Het brood in 6-8 minuten in de oven knapperig en goudbruin bakken. De overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een pan of soeppan verhitten en de knoflook fruiten. De groenten in 4 minuten bakken en de bouillon en de tomaten erbij schenken. De soep 10 minuten zachtjes koken. De tortellini toevoegen en de pasta in 4 minuten in de soep gaar koken. Peper en zout naar smaak toevoegen. De soep in 4 diepe borden scheppen en met de ciabatta serveren.

Tip: Zeer lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Bloemkoolsoep met tomaat en salie

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter en margarine
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 l groente- of kruidenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 grote salieblaadjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 0,5 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 150 g halfvolle slagroom
  • versgemalen peper, zout
  • 1 eetlepel citroensap

De bereiding van de bloemkoolsoep met tomaat en salie

In een soeppan de boter verhitten en de sjalot erin goudgeel fruiten. De bloemkool toevoegen en 1 minuut meebakken. De bouillon erbij schenken en in 10-12 minuten de bloemkool gaar laten worden. De olijfolie verhitten, de salieblaadjes erin 30 seconden fituren en op keukenpapier uit laten lekken. De helft van de bloemkool uit de pan scheppen en de soep pureren in een blender of met de staafmixer. De eruit gehaalde bloemkoolroosjes en de slagroom erdoor roeren. De soep op smaak brengen met het citroensap en peper en zout naar smaak en nog een keer goed doorwarmen. De soep in 4 kommen serveren en met de peterselie, de tomaat en de gefrituurde salieblaadjes. Aanbevolen met bruin boerenbrood.

Aziatische kippensoep met gember en knoflook

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 1,5 uur.

Ingrediënten:

  • 1 soepkip
  • 3 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 stengel citroengras, in ringetjes
  • 1 steranijs
  • 0,5 kaneelstokje
  • zout
  • 250 g taugé
  • Japanse sojasaus
  • Thaise vissaus
  • rijstwijnazijn
  • 0,5 blaadjes van 0,5 bosje Thaise basilicum

De bereiding van de Aziatische kippensoep met gember en knoflook

Het citroengras, de knoflook, de gemberwortel en de kip in een grote soeppan doen en genoeg water erbij doen om de kip net onder water te zetten. Dit aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten koken tot het vlees los van de botten is. De kaneel en de steranijs 20 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen. Tussentijds eventueel het schuim afscheppen. De kip uit de bouillon halen, het vel verwijderen en het vlees van de botten halen. De bouillon zeven en 800 ml afmeten. Deze bouillon weer verwarmen en zout naar smaak toevoegen. Kokend water over de taugé gieten en uit laten lekken. Het kipvlees en de helft van de taugé aan de bouillon toevoegen en 5 minuten doorwarmen. De soep op smaak brengen met azijn, vissaus en sojasaus. De soep in 4 kommen scheppen en met een beetje Thaise basilicum garneren. De rest van de basilicum en taugé apart erbij geven.

 

Kijk voor meer recepten op :

Bron :  http://voedingssupplementenbestellen.nl/soepen-maken/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: