Pasta gerechten: vijf pasta recepten vegetarische volkoren auberginepasta en pastasalade

Pasta gerechten en volkoren auberginepasta met 4 pastasalades, alles beknopt beschreven en snel klaar te maken.

Pasta gerechten

Pasta gerechten: vijf pasta recepten vegetarische volkoren auberginepasta en pastasalade

  • Volkoren auberginepasta met ricotta
  • Pastasalade met tonijn en radijs
  • Pastasalade met tomaat en mozzarella
  • Pastasalade met salami en paprika
  • Pastasalade met gerookte kip

Volkoren auberginepasta met ricotta

Dit vegetarisch hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g volkoren penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 bosje basilicum, de blaadjes
  • 1 bakje ricotta (250 g, kaas)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • eenpersoonsovenschotel, ingevet

De bereiding van de volkoren auberginepasta met ricotta

De penne in water met zout beetgaar koken. De olijfolie in een hapjespan verhitten en de ui met de knoflook fruiten. De aubergine 5 minuten meebakken. De blikken tomaat toevoegen en de tomaten platdrukken met een spatel. De kappertjes toevoegen en op een laag vuurtje 10 minuten totdat er een dikke saus tot stand komt. De penne afgieten en door de tomatensaus scheppen. Drie vierde van de basilicumblaadjes samen met peper en zout naar smaak erdoor scheppen. 1 portie penne in de eenpersoonsovenschaal scheppen en apart zetten. De rest van de penne op 3 borden of een schaal scheppen. Drie vierde van de ricotta met 2 theelepeltjes over de borden verdelen en met peper en zout naar smaak bestrooien.

Ovenvariatie – Pastagratin met aubergine

De oven op 200 °C voorverwarmen. De crème fraîche met de overgebleven ricotta vermengen en peper en zout naar smaak toevoegen. De pasta in de ovenschaal scheppen en met de kaas bestrooien. De pasta in 20-25 minuten in de oven op 200 °C warm en goudbruin bakken, Dan met de overgebleven basilicumblaadjes bestrooien.

Pastasalade met tonijn en radijs

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken ongeveer 30 minuten + 20 minuten afkoelen.

Ingrediënten:

  • 250 g penne rigate (buisjespasta)
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 blikjes tonijn op olie (à 185 g)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 bosje radijs, in plakjes
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • keukenmachine of blender

De bereiding  van de pastasalade met tonijn en radijs

De pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. In 3-4 minuten de broccoliroosjes in ruim water beetgaar koken. De broccoliroosjes met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De yoghurt, het citroensap en 1 blikje tonijn met olie pureren en peper zout naar smaak toevoegen. De overgebleven tonijn uit laten lekken en in stukjes verdelen. De pasta afgieten en in een schaal met de dressing mengen. De ui, de broccoliroosjes, drie vierde van de radijs, drie vierde van de tonijn en drie vierde van de kappertjes erbij scheppen en goed door elkaar mengen. De salade dan minimaal 20 minuten af laten koelen. Peper en zout naar smaak aan de salade toevoegen en de salade met de overgebleven radijs, tonijn en kappertjes garneren.

Pastasalade met tomaat en mozzarella

Dit vegetarisch hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 20 minuten afkoelen.

Ingrediënten:

  • 250 g schelpjespasta
  • 2 zakjes basilicum (à 15 g)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
  • 4 Tasty Tom-tomaten, in vieren
  • 2 zakjes minibolletjes mozzarella (à 125 g), uitgelekt
  • keukenmachine of blender

De bereiding  van de pastasalade met tomaat en mozzarella

De pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Van de knoflook, de olijfolie, het citroensap, 2 eetlepels water en 1 zakje basilicum een dressing pureren en op smaak brengen met peper en zout. De pasta afgieten, in een schaal met de dressing vermengen en dan minimaal 20 minuten af laten koelen. De overgebleven basilicum in stukken scheuren. De tomaat, de basilicum, de mozzarella en de bosui vlak voor het serveren door de salade scheppen en peper en zout naar smaak toevoegen.

Pastasalade met salami en paprika

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten + 20 minuten afkoelen.

Ingrediënten:

  • 250 g fusilli (spiraalpasta)
  • 250 g sperziebonen, gebroken
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zakje à 20 g), fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 250 g salami, in blokjes
  • 1 zak rucola (75 g)

De bereiding van de pastasalade met salami en paprika 

De pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. In 10 minuten de sperziebonen in ruim water met zout beetgaar koken. De sperziebonen met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De olijfolie, het sinaasappelsap en de Italiaanse kruiden tot een dressing mengen en op smaak brengen met peper en zout. De fusilli afgieten en samen met de salami, de paprika en de sperziebonen door de dressing scheppen. De salade dan minimaal 20 minuten af laten koelen. De rucola vlak voor het serveren door de salade scheppen en eventueel de salade op smaak brengen met peper en zout.

Pastasalade met gerookte kip

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten + 20 minuten afkoelen .

Ingrediënten:

  • 250 g farfalle (strikjespasta)
  • 300 g worteltjes, in schuine plakjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 g gerookte kip, in blokjes
  • 2-3 eetlepels bieslook (zakje à 15 g), fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 zak rucolasla melange (75 g)

De bereiding van de pastasalade met gerookte kip

De pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. In 2-3 minuten de plakjes wortel halfgaar koken in ruim water met zout. De plakjes wortel dan met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. De olijfolie, het citroensap en de mayonaise tot een dressing roeren en de dressing op smaak brengen met peper en zout. De farfalle afgieten en in een schaal met de kip, de wortel, de bieslook, de bleekselderij en de dressing en peper en zout naar smaak mengen. De salade dan minimaal 20 minuten laten afkoelen en met de slamelange serveren.

 

Voor meer gerechten kijk op :

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/pasta-gerechten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: