Groente gerechten: 5 heerlijke groente recepten voor de snelle kok

Vijf groente gerechten met de recepten en ingrediënten en tips voor variatie in de recepten. Van sperziebonen, tomaten, paprika, courgette tot spinazie. Weer 5 bijzondere recepten !

Groente gerechten

Groente gerechten: 5 heerlijke groente recepten voor de snelle kok

  • Drie kazen risotto met spinazie
  • Tomatensalade met mozzerella
  • Paprikaquiche met camembert
  • Gegratineerde courgette met boerenkaas en kruiden
  • Sperziebonen met rijst en taugé

Drie kazen risotto met spinazie 

Dit vegetarisch hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 300 g risotto
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon (tablet)
  • 600 g spinazie
  • 125 g mascarpone
  • 150 g gorgonzola, in blokjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

De bereiding van de drie kazen risotto met spinazie

2 eetlepels olijfolie verhitten in een hapjespan. De sjalot fruiten. De risotto 2 minuten bakken tot de risottokorrels glanzen. De wijn in de pan schenken en op laten nemen door de risotto. De bouillon in 3 delen toevoegen en in 15-20 minuten de rijst zachtjes gaar koken, geregeld roeren. 2 eetlepels olijfolie verhitten in een koekenpan. De spinazie in gedeelten toevoegen en al roerend laten slinken. De mascarpone door de risotto roeren, de spinazie met de helft van de Parmezaanse kaas en de gorgonzola erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout. De risotto in 4 diepe borden scheppen en de overgebleven Parmezaanse kaas erbij geven.

Tomatensalade met mozzarella

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in 10 minuten.

Ingrediënten:

  • 100 g vleestomaten
  • 500 g cherrytomaten
  • 250 g mozzarella
  • 5-5 g basilicum, peterselie en oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje gemalen zwarte peper

De bereiding van de tomatensalade met mozzarella

De tomaten wassen en in schijven of blokjes snijden. De mozzarella in blokjes snijden en aan de tomaten toevoegen. Voor de dressing de basilicum, de peterselie en de oregano vermengen met de olijfolie en naar smaak peper en zout toevoegen. De dressing bij de salade doen en voorzichtig vermengen. Met basilicumblaadjes bestrooien.

Paprikaquiche met camembert

Dit vegetarisch hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 25 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringem
  • 1 zak paprikamix (rood-geel-groen), in ringen
  • 1 camembert (240 g), in plakjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 ml slagroom
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • quiche- of taartvorm (24 cm Ø), ingevet

De bereiding van de paprikaquiche met camembert 

De oven op 200 ºC voorverwarmen. De vorm met het deeg bekleden. De olijfolie in een koekenpan verhitten en de uiringen fruiten. De paprika toevoegen en 5 minuten meebakken. De groenten samen met de camembert over de deegbodem verdelen. De eieren loskloppen en de kruiden, de slagroom en peper en zout naar smaak toevoegen. Over de groenten schenken en de quiche in ongeveer 35 minuten in de oven op 200 ºC gaar en goudbruin bakken.

Tip:

Lekker met een frisse bladsalade.

Gegratineerde courgette met boerenkaas en kruiden

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten + 25 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 200 g crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g geraspte belegen boerenkaas
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 700 g krieltjes (koelvers)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • ingevette ovenschaal of braadslede

De bereiding van de gegratineerde courgette met boerenkaas en kruiden

De oven op 200 °C voorverwarmen. De steel van de courgettes eraf snijden en de courgettes door de lengte halveren. Met het snijvlak naar boven in de braadslede leggen. De crème fraîche met de kaas, de knoflook en de kruiden vermengen. Dan dit mengsel op de courgettes scheppen. De courgettes in de oven op 200 °C gaar en goudbruin bakken in 25 minuten. Ondertussen de krieltjes in 10 minuten in een bodem water met zout gaar bakken. De krieltjes afgieten en vermengen met olijfolie en zeezout naar smaak. Op elk bord een gehalveerde courgette leggen en de krieltjes erbij scheppen.

Sperziebonen met rijst en taugé

Dit hoofdgerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels (pak 400 g)
  • 6 eieren
  • 500 g schoongemaakte sperziebonen
  • 0,5 witte kool, in reepjes
  • 4 volle eetlepels pindakaas
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 125 g taugé

De bereiding van de Sperziebonen met rijst en taugé

De rijst koken volgens beschrijving op de verpakking. De eieren hard koken in 8 minuten. De sperziebonen beetgaar koken in 6 minuten. De kool na 4 minuten toevoegen. Warm de kokosmelk met de pindakaas, de peper (of sambal) en de ketjap op, roer dit hierna glad. Doe de witte kool en de sperziebonen in een vergiet, doe de taugé hierbij en laat het uitlekken. De eieren pellen en halveren. De groenten, de eieren en de rijst over 4 borden verdelen. Een lepel pindasaus er over scheppen. Met de rest van de pindasaus serveren. Aanbevolen met kroepoek en gefruite uitjes.

 

Kijk voor meer recepten :

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/groente-gerechten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: