Vis recepten: gerechten met vis als zalm schol en poon

Vis recepten van diverse vissoorten, van meerdere zalm gerechten tot rode poon en schol. Eenvoudig klaar te maken door en voor iedereen. succes met het gereedmaken !

vis recepten

Vis recepten: gerechten met vis als zalm schol en poon 

  • Ovenschotel met vis: Zalm filets met spinazie
  • Scholfilet met broccoli en aardappelen
  • Gerookte zalm met rijst en asperge risotto
  • Rode poon gestoomd op een bedje van tomaten risotto en venkel

Ovenschotel met vis: Zalmfilets met spinazie

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 15 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 700 g verse spinazie
  • 500 g zalmfilets
  • 700 g aardappelschijfjes vers of diepvries
  • 200 g grote beker crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Bereiding van de zalmfilets met spinazie

De oven op 200 °C voorverwarmen. De olijfolie in de koekenpan verhitten. De ui fruiten. In 3-4 porties de spinazie toevoegen en al omscheppend laten slinken. De spinazie over de bodem van de ovenschaal verdelen. De zalmfilets tussen de spinazie leggen en op smaak brengen met peper en zout. De aardappelschijfjes erover verdelen. De crème fraîche met de kaas en de mosterd mengen en op smaak brengen met peper en zout. De mosterdcrème over de aardappelschijfjes strijken. In 25 minuten de spinazieschotel op 200 °C gaar en goudbruin bakken.

Scholfilet met broccoli en aardappel 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten:

  • 900 g nieuwe aardappelen
  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 4 trostomaten, in plakjes
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 scholfilets
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • staafmixer

Bereiding van de scholfilet met broccoli en aardappelen 

De aardappelen schoon boenen en in 20 minuten gaar koken. De broccoli in 5-6 minuten in een beetje water met zout gaar koken. De tomaten over een schaal verdelen. De citroen halveren en de ene helft uitpersen. Het geperste citroensap, 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel peterselie vermengen, peper en zout naar smaak toevoegen en deze dressing over de tomaat druppelen. De scholfilets droog deppen en met peper en zout bestrooien. De scholfilets door de bloem wentelen. De olie en 25 g boter in een koekenpan verhitten en de scholfilets in 5-6 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin bakken, de filets halverwege omkeren. De aardappelen afgieten en met de overgebleven 25 g boter en de peterselie om schudden. De broccoli afgieten en met de staafmixer pureren. De overgebleven crème fraîche en peper en zout naar smaak toevoegen. De scholfilets en de broccolipuree over 4 borden verdelen, met de overgebleven helft van de citroen garneren en met de tomatensalade en de aardappelen serveren.

Gerookte zalm met rijst en asperge risotto

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 visbouillontabletten
  • 600 g groene asperges
  • 40 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • nootmuskaat
  • 250 g gerookte zalmblokjes
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 zakje Parmezaan of kaasflakes van maximaal 100 g

Bereiding van de gerookte zalm met rijst en asperge risotto

De onderkant van de asperges verwijderen en in de lengte halveren. De kopjes van de asperge afsnijden. 1,2 l water aan de kook brengen en de bouillontabletten erin oplossen. De aspergekopjes 3 minuten in de bouillon koken en dan uit de pan halen. De overgebleven deel van de asperges in smalle reepjes snijden. In een braadpan de boter verhitten en in 4 minuten de aspergestukjes en de ui op een laag vuurtje fruiten. De rijst toevoegen en blijven roeren totdat de rijstkorreltjes allemaal met een dun laagje bakvet bedekt zijn. De wijn erbij schenken en blijven roeren totdat de wijn is verdampt. Een flinke scheut bouillon erbij schenken en roeren totdat alle bouillon is opgenomen. Steeds een scheut bouillon toevoegen totdat alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is, dat ongeveer 18 minuten duurt. De zalmblokjes, de aspergekopjes en de peterselie door de risotto scheppen en met zout en peper op smaak brengen. De risotto in 4 diepe borden serveren en aan tafel bestrooien met kaasflakes.

Rode poon gestoomd op een bedje van tomaten risotto en venkel

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 rode ponen,schoongemaakt en kop en vel verwijderd
  • 4 theelepels grof zeezout, gemalen
  • chilivlokken
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 2 theelepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 2 kleine venkelknollen, in dunne plakjes + venkelgroen

Voor de risotto:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 1 l warme kruidenbouillon (vers of van tablet)
  • 250 g mini-pomodori, heel fijn gesneden
  • 25 g Parmezaanse kaas aan een stukje

Bereiding van de rode poon gestoomd op een bedje van tomaten risotto en venkel

Het zout voor het kruidenmengsel in een vijzel malen en de kruiden en de chili vlokken toevoegen. Nog even doormengen zodat de smaken zich goed vermengen. De vissen hiermee inwrijven en 10 minuten laten intrekken. Voor de risotto in een ruime pan de olie verwarmen en hierin de sjalot fruiten. De rijst erdoor scheppen en zorgen dat de korrels goed in de olie liggen en ze glazig worden. Dan steeds een beetje bouillon toevoegen zodra de bouillon is opgenomen totdat de bouillon volledig is toegevoegd, wat ongeveer 20 minuten zal duren. Daarna de tomaat erdoor roeren. Daarna eerst de venkel in het stoombakje leggen, een beetje groen erop strooien en dan de vissen erop leggen. Dan de vis met de rest van het groen decoreren. Dan de rijst en de vis allebei volgens de handleiding op de verpakking in de oven of magnetron gaar stomen in ongeveer 8 minuten. De risotto met kaas op smaak brengen en over verwarmde borden verdelen. Hierna de venkel en de vis erop leggen en zo serveren.

 

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/vis-recepten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: