Rundvlees recepten: van biefstuk en stoofvlees tot worst en gehakt

Rundvlees gerechten voor de snelle kok maar ook voor de kok met wat meer tijd. Biefstuk en stoofvlees gerechten en aansluitend gehakt gerechten allemaal met rundvlees !

rundvlees gerechten

Rundvlees recepten: van biefstuk en stoofvlees tot worst en gehakt

  • Hollandse biefstuk met luxe rauwkostsalade
  • Runderstoofvlees met bloemkool en krieltjes
  • Runderworstjes met aardappelen en Mexicaanse salade
  • Gehaktballetjes met komkommersalade en rijst
  • Zure gehaktballetjes met rijst en rauwkostsalade
  • Tartaartje met spiegelei en met tomatensaus en witte bonen

Hollandse biefstuk met luxe rauwkostsalade

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 700 g krieltjes
  • 4 x 125 g biefstuk op kamertemperatuur
  • 3 bospeentjes
  • 1 halve komkommer
  • 1 paprika
  • 2 eetrijpe avokado’s
  • 3 theelepels mayonaise
  • 2 limoenen
  • 75 g jonge bladslamelange
  • 1 halve rode peper, in ringetjes
  • 1 klein meergranen stokbrood, voor erbij
  • aluminiumfolie
  • staafmixer

Bereiding van de hollandse biefstuk met luxe rauwkost salade 

1 eetlepel olijfolie in een koekenpan verhitten en de krieltjes erin in 10 minuten gaar en goudbruin bakken. 2 biefstukken met peper en zout bestrooien en in 2-3 minuten per kant rosé of als gewenst gaar bakken. De biefstukken in aluminium verpakt laten rusten. Ondertussen de helft van de paprika en de helft van de komkommer en de peentjes in reepjes snijden en over 2 glaasjes verdelen. 1 advokado halveren, de pit eruit halen en schillen. Dan de advokado met de staafmixer pureren, het sap van o,5-1 limoen en de mayonaise erdoor roeren en in 2 schaaltjes scheppen. Met de krieltjes serveren.

Pepervariatie eventueel voor de volwassenen met maaltijdsalade en de biefstuk.

2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. De overgebleven 2 biefstukken met peper en zout bestrooien en in 2-3 minuten per kant rosé of als gewenst gaar bakken. Ondertussen de overgebleven paprika in blokjes en de overgebleven komkommer in plakjes snijden. De overgebleven advokado halveren, de pit eruit halen en schillen. Het vruchtenvlees in repen snijden en direct met het sap van een halve limoen besprenkelen. De biefstukken in aluminium verpakt laten rusten. De overgebleven 1 eetlepel olijfolie in de pan schenken en in het bakvet de peperringetjes fruiten. De advokado, de slamelange, de komkommer en de paprika over 2 borden verdelen. Het vlees in reepjes snijden en op de salade leggen. De pepertjesolie erover schenken en met stokbrood en de overgebleven limoen in partjes serveren.

Runderstoofvlees met bloemkool en krieltjes

Ingrediënten:

  • 1 pot MAGGI Smulpannetje
  • 500 g runderlappen, in stukken van 3 cm
  • 750 g krieltjes in de schil
  • 1 bloemkool, in plakken gesneden
  • 3 eetlepels krulpeterselie, gehakt

Bereiding van de runderstoofvlees met bloemkool en krieltjes 

In een hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en het vlees kort aanbakken. MAGGI Smulpannetje en een halve pot water toevoegen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 2 uur zachtjes laten sudderen met het deksel op de pan. De oven op 200 °C voorverwarmen. In 15 minuten de krieltjes gaar koken. De bloemkool met een beetje olijfolie bestrijken en peper en zout naar smaak toevoegen. 10 minuten in de oven roosteren tot de plakjes goudbruin zijn. De bloemkool over de borden verdelen en peterselie toevoegen. Met de krieltjes en de runderstoof serveren.

Runderworstjes met aardappelen en Mexicaanse salade 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 g runderworstjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 5 tomaten, in partjes
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 3 eetlepels munt, grof gesneden
  • ½ theelepel gemalen komijn

Bereiding van de runderworstjes met aardappelen en Mexicaanse salade 

De aardappelen in partjes snijden en 10 minuten in een bodem water met zout koken. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en in 10 minuten de worstjes gaar en goudbruin bakken. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en in 8 minuten de aardappelpartjes helemaal gaar en goudbruin bakken. De kidneybonen met de tomaat, de wijnazijn, de paprika, de munt en de overgebleven 2 eetlepels olijfolie mengen en op smaak brengen met de komijn en naar smaak peper en zout. De worstjes en de aardappelpartjes over 4 borden verdelen en de salade erbij scheppen.

Tip:

De worstjes op de barbecue grillen. En eventueel de aardappelen tussen de hete kolen poffen.

Gehaktballetjes met komkommersalade en rijst

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels munt, fijngehakt
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 450 g runder- en/of lamsgehakt
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 kaneelstokje
  • 270 g notenrijst
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Bereiding van de gehaktballetjes met komkommersalade en rijst 

1 eetlepel munt, de komijn en 1 teen knoflook door het gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Kleine balletjes draaien van het gehakt. 1 ui snipperen en de andere in ringen snijden. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. De gehaktballetjes bruin aanbakken en uit de pan scheppen. De gesnipperde ui samen met de overgebleven knoflook fruiten en het blik tomaat toevoegen. De tomaten met een spatel kapot drukken. Het kaneelstokje in de pan leggen en tegen de kook aan brengen. De gehaktballetjes terug in de saus doen en in 10-12 minuten met het deksel op de pan gaar stoven. Ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing koken. De uiringen en de komkommer met 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, peper en zout aanmaken. 1 eetlepel munt met peper en zout naar smaak door de tomatensaus scheppen, over 4 borden verdelen en met de komkommersalade serveren.

Zoetzure gehaktballetjes met rijst en rauwkostsalade 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 halve perziken op siroop uit blik
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 450 g rundergehaktballetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 300 g rauwkostsalade (koelvers)
  • 300 g gesneden spitskool
  • 3 eetlepels volle yoghurt

Bereiding van de zoetzure gehaktballetjes met rijst en rauwkost salade 

De rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking koken. De perziken afgieten. De siroop opvangen en de perziken in partjes snijden. De zonnebloemolie in een hapjespan verhitten en de gehaktballetjes rondom bruin aanbakken. De ui 1 minuut meebakken en dan de tomatenpuree erdoor scheppen. De perzikensiroop en de azijn toevoegen en de saus glad roeren. De perzikenpartjes toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en de oregano. De rauwkostsalade met de yoghurt en de spitskool mengen en op smaak brengen met peper en zout. De rijst met de gehaktballetjes over 4 diepe borden verdelen en de salade erbij scheppen.

Tartaartje met spiegelei en met tomatensaus en witte bonen 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten .

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pak gezeefde tomaten (400 ml)
  • 1 pot witte bonen (720 g), uitgelekt
  • 1 blik groene kidneybonen (400 g, Bonduelle), uitgelekt
  • 4 rundertartaartje, op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereiding van de tartaartje met spiegelei en met tomatensaus en witte bonen

1 eetlepel olijfolie verhitten en de ui glazig fruiten. De gezeefde tomaten toevoegen en op matig vuur 5 minuten verwarmen. De kidneybonen en de witte bonen toevoegen en in de tomatensaus verwarmen op een laag vuur. 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten. De tartaartjes met peper en zout bestrooien en in ongeveer 2-4 minuten per kant vanbinnen rosé en vanbuiten bruin bakken. De overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een andere grote koekenpan verhitten en de eieren voorzichtig boven de pan breken. De spiegeleieren in 4-5 minuten op een laag vuurtje gaar bakken en met peper en zout naar smaak bestrooien. De bonen van het vuur nemen en de peterselie en peper en zout naar smaak toevoegen. De witte bonen in tomatensaus over 4 borden verdelen en een tartaartje erop leggen. Op elk tartaartje een spiegelei leggen en meteen serveren.

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/rundvlees-recepten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: