Soep recepten: soep maken meerdere recepten voor soep te maken

Soep recepten ! In dit artikel meerder recepten voor soep te maken, eenvoudig beschreven en voor de soep liefhebber een uitdaging. Meer dan 5 soep recepten !

soep recepten

Soep recepten: soep maken meerdere recepten voor soep te maken

  • Bloemkoolsoep met garnaal
  • Soep van Oranje of Oranjesoep
  • Soep van mie of miesoep
  • Voorjaarssoep met kipfilets
  • Groene aspergesoep met ei en ham

Bloemkoolsoep met garnaal

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 750 g bloemkoolroosjes
  • 1 grote kruimige aardappel, in blokjes
  • 1,5 l visbouillon (van tablet)
  • 120 ml crème fraîche
  • 1 theelepel kerrypoeder
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 150 g roze garnalen / grijze garnaal mag ook maar is heel wat duurder. maar voor mij wel lekkerder.
  • 1 ciabatta, in sneetjes
  • staafmixer

Bereiding van de bloemkoolsoep met garnaal

De bloemkool met de aardappel in 12-15 minuten in de bouillon gaar koken. Ondertussen de crème fraîche met de bieslook en de kerrypoeder mengen en op smaak brengen met peper en zout. De pan van het vuur nemen en de soep met de staafmixer pureren. Naar smaak peper en zout toevoegen. De soep in 4 kommen scheppen en een lepel bieslookroom erbij scheppen. De garnaaltjes in de soep strooien en het ciabatta erbij geven.

Soep van Oranje of Oranjesoep

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 chorizoworst (250 g), in blokjes
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pot gegrilde rode paprika (320 ml, AH Excellent), uitgelekt en grof gesneden
  • 1 blik blokjes tomaat (400 g)
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 1 zak panklare snijbonen (250 g)
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • staafmixer

Bereiding van de soep van Oranje of Oranjesoep 

De olie in een (soep)pan verhitten en de chorizo hierin op een matig vuurtje knapperig bakken. De chorizo uit de pan scheppen en de ui in het bakvet fruiten. De tomatenblokjes, de bouillon en de gegrilde paprikastukken toevoegen en dit op een matig vuurtje 10 minuten verwarmen. Dan de pan van het vuur nemen, met de staafmixer de soep pureren en de snijbonen en de chorizo toevoegen. De soep ongeveer 5 minuten op een matig vuurtje koken, totdat de snijbonen beetgaar zijn. Peper en zout naar smaak aan de soep toevoegen en de soep dan in 4 kommen scheppen. Wat peterselie over de soep strooien en bijvoorbeeld met sneden witbrood serveren.

Soep van mie of miesoep

Dit vegetarisch gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels wokolie
  • 450 g bamigroenten
  • 1 prei, in ringen
  • 2 l groentebouillon (van tablet)
  • 175 g mie
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels seroendeng
  • sambal naar smaak

Bereiding van de soep met mie of miesoep

In 7 minuten de eieren hard koken. De olie in een wok verhitten en de groenten 3 minuten al omscheppend bakken. De bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. De mie toevoegen en volgens de tijd op de verpakking in de soep gaar koken. De eieren onder stromend koud water laten schrikken, dan pellen en halveren. De soep op smaak brengen met de sojasaus en in 4 kommen scheppen. Het ei in de soep leggen en met seroendeng bestrooien. Aan tafel iedereen de soep op smaak laten brengen met sambal. Aanbevolen met cassave kroepoek.

Kindertip:

In plaats van sneden witbrood soepstengels bij de soep serveren.

Voorjaarssoep met kipfilets

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 l kippenbouillon (van tablet)
  • 425 g kleine krieltjes (koelvers)
  • 4 bospeentjes, in plakjes
  • 1 venkelknol, in reepjes
  • 125 g tuinerwten (diepvries)
  • 6 sneetjes tarwebrood
  • 125 g zuivelspread light, bijvoorbeeld bieslook
  • 223 g gerookte kipfilet, in plakjes

Bereiding van de voorjaarssoep met kipfilets 

De bouillon aan de kook brengen, de erwten, de wortel en de krieltjes toevoegen en in 5 minuten in de bouillon gaar koken. Het brood intussen in een droge koekenpan of in het broodrooster roosteren. Het brood schuin doorsnijden en met de zuivelspread besmeren. De soep op smaak brengen met peper en zout. De kipfilet over 4 borden verdelen en de soep erbij scheppen. Met toast serveren.

Groene aspergesoep met ei en ham

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 500 g groene aspergesoep
  •  2 grote of 3 kleinere kruimige aardappelen, geschild
  • 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 2 eieren
  • 125 g hamreepjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels room
  • 1 stokbrood, in plakjes
  • staafmixer

Bereiding van de groene aspergesoep met ei en ham 

Het houtachtige uiteinde van de asperges breken of snijden. De asperges in stukjes snijden. De aardappelen in stukken snijden. In 15 minuten de aardappel en de asperges in de bouillon gaar koken. Ondertussen in 8 minuten de eieren hard koken en onder koud water laten schrikken. De eieren pellen en in blokjes snijden. Het ei met de peterselie en de ham vermengen. De soep van het vuur nemen en met de staafmixer pureren. Peper en zout naar smaak toevoegen en de soep in 4 kommen scheppen. De room in de soep schenken en met het ham-eimengsel garneren. Het stokbrood erbij geven.

Aardappelsoep met knoflook

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels olijfolie + beetje extra
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 l kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 grote of 3 kleinere kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 sneden brood (wit of bruin)
  • 5 trostomaten, in plakken
  • 75 g chorizo (vleeswaren)
  • 1 eetlepel peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding van de aardappelsoep met knoflook

In een grote pan 3 eetlepels olijfolie verwarmen. Een mespunt knoflook apart houden en in de olijfolie de overgebleven knoflook fruiten tot de knoflook lichtbruin kleurt. De kippenbouillon erbij schenken en de blokjes aardappel erdoor roeren. Dit aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken. De achtergehouden mespunt knoflook door 1 eetlepel olijfolie roeren en met zout op smaak brengen. Met de knoflookolie de boterhammen bestrijken en de boterhammen onder de ovengrill 2 minuten grillen totdat ze goudbruin worden (bakken in een grillpan is ook mogelijk). De tomaat met 1 eetlepel olijfolie omscheppen en peper en zout naar smaak toevoegen. De knoflooktoast met de chorizo beleggen. De soep in de keukenmachine of met de staafmixer pureren. Peper en zout naar smaak toevoegen en met de peterselie garneren. Voor het serveren nog een beetje olie erover druppelen.

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/soep-recepten/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: