Wat eten we vandaag: varkensvlees gerechten lekkere recepten met varkensvlees

Gerechten met varkensvlees gemakkelijk gereed te maken voor iedereen, met beschrijving en ingredienten en tips om het klaar te maken.

wat eten we vandaag varkensmedaillon

Wat eten we vandaag: varkensvlees gerechten lekkere recepten met varkensvlees

  • Gegrilde varkensmedaillons met peterseliesaus
  • Varkensrollade met tomatensaus ui en knoflook
  • Indische speklapjes met frietjes
  • Ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade en met aardappelen

Gegrilde varkensmedaillons met peterseliesaus

Dit gerecht is voor 4 personen en is klaar te maken in ongeveer 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 750 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 400 g varkenshaas, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding van de gegrilde varkensmedaillons met peterseliesaus

De aardappelen in 20 minuten in water met zout gaar koken. In een pan een laag water aan de kook brengen. De broccoli in een stoommand doen en de mand op de pan zetten. De broccoli in 8-10 minuten gaar stomen. De sjalot, de knoflook en de peterselie door de yoghurt mengen en naar smaak peper en zout toevoegen. De medaillons met de olijfolie bestrijken en dan met peper en zout bestrooien. Een grillpan verhitten en de medaillons hierin in per kant 2 minuten net gaar grillen. De medaillons en de broccoli over 4 borden verdelen, de peterseliesaus erbij scheppen en met de aardappelen serveren.

Varkensrollade met tomatensaus ui en knoflook

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 10 minuten + 50 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 g winterpeen
  • 1 schaal trostomaten (5-6 stuks), in kwarten
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 varkensrollade (500 g)
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • staafmixer

Bereiding van de varkensrollade met tomatensaus ui en knoflook

De oven op 180 °C voorverwarmen. Met 1 eetlepel olie de ovenschaal bestrijken. De peen in kleine blokjes snijden en samen met de ui, de tomaat en de knoflook over de schaal verdelen en de rollade erop leggen. Met 2 eetlepels olie besprenkelen en met de rozemarijn bestrooien. Ongeveer 50 minuten in de oven doen. De schaal uit de oven halen en het vlees laten rusten op een afdekt bord. Intussen 100 ml water aan de kook brengen. De geroosterde groenten in de beker van de staafmixer doen samen met de overgebleven olie en dit pureren. De zout, de peper en het water toevoegen. De rollade in plakken snijden en met de saus serveren. Aanbevolen met verse basilicum en aardappelpuree.

Indische speklapjes met frietjes

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 10 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 speklappen (500 g)
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 citroen, in 6 parten
  • 0,5 zakje minifrites naturel (chips, ongeveer 100 g)
  • 1 bosuitje (zakje 3 stuks), in schuine ringetjes
  • braadslede of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding van de indische speklapjes met frietjes

De speklappen in de breedte halveren. Het steeltje van de rode peper snijden, in de lengte halveren en de zaadlijsten verwijderen met een mesje. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. In een schaal de ketjap, de olie, de gembersiroop, de suiker, de rode peper en de knoflook mengen en de speklapjes erdoor scheppen. De oven op 175 °C voorverwarmen. De speklapjes met de marinade in de braadslede doen. 3 partjes citroen toevoegen en ongeveer 35 minuten in de oven zetten, niet vergeten om het na 20 minuten om te scheppen. Als het gerecht te donker mocht worden dan afdekken met aluminiumfolie. Het vlees serveren met de overgebleven citroenparten en met de bosui en de minifrites bestrooien. Aanbevolen met atjar tjampoer (zoetzure groenten) en rijst.

Ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade en met aardappelen

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 g varkensschnitzel
  • 8 plakjes ardennerfilet of -ham
  • 4 grote kruimige aardappelen, schoongeboend
  • 600 g tomaten in partjes
  • 1 ui, in ringen
  • 3 eetlepels slasaus halfvol
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • 4 cocktailprikkers

Bereiding van de ardenner schnitzel met tomaten-muntsalade en met aardappelen

De schnitzel in 4 stukken verdelen en iets platten slaan als dat nodig is. Het vlees met peper en zout bestrooien en de plakjes ardennerfilet erop leggen. Dubbelklappen en met een cocktailprikker vaststeken. De aardappelen in een schaal leggen die bestand is tegen de magnetron. De aardappelen op vol vermogen in 10 minuten in de magnetron gaar poffen. De olie in een koekenpan verhitten en de schnitzels in 6 minuten gaar en bruin bakken. De tomaat met de slasaus, de ui en de munt vermengen en met peper en zout op smaak brengen. De schnitzels en de aardappelen op 4 borden leggen en de tomaten-muntsaus erbij scheppen.

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/wat-eten-we-vandaag/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: