Kanaaleilanden: een bezoek aan de eilanden Guernsey en Sark

De kanaaleilanden en de eilanden Geurnsey en Sark in het bijzonder zijn de aandacht en een bezoek zeker waard. Men kan er heerlijk wandelen en fietsen, er zijn mooie tuinen te bezichtigen en men kan er genieten van rustige zandstranden, kleine baaien en schitterende kliffen. Lees meer over het verkennen van deze twee mooie kanaaleilanden. 

Het eiland Sark
Kanaaleilanden: een bezoek aan de eilanden Guernsey en Sark 

De kanaaleilanden liggen voor de Franse kust van Bretagne. De eilanden zijn Brits kroonbezit en maken geen onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk en ook niet van de Europese Unie. De eilanden vallen niet onder de Britse Wetgeving en belastingen of het moet duidelijk staan vermeld. De kanaaleilanden zijn 195 vierkante kilometer groot en hebben samen ruim 145 duizend inwoners. De eilandengroep bestaat uit de eilanden Jersey met de hoofdstad St.-Hélier, Guernsey met de hoofdstad St. Pierre ook wel St. Peter Port genaamd, Alderney met als hoofdplaats St.-Anne, Sark, Little Sark, Herm, Jethou, Breechou en Lihou. Het toerisme is een voorname bron van inkomsten voor de eilanden. Op de kanaaleilanden heerst een lekker zacht klimaat.

Kanaaleiland Guernsey 

Het kanaaleiland Guernsey is 63 vierkante kilometer groot en heeft bijna 59.000 inwoners. De hoofdstad is St. Pierre ook wel St. Peter Port genoemd. Guernsey is een rustig eiland wat uitstekend te fiets te verkennen is, tevens kan men hier heerlijk wandelen door de prachtige natuur. Op het eiland groeien als gevolg van het milde klimaat veel exotische bloemen en planten. De stranden die voornamelijk aan de westkust zijn gelegen zijn uiterst rustig. Het verschil tussen eb en vloed is hier groot tussen de zeven en elf meter. Als men aan de zuidkust is kan men genieten van een heel mooi uitzicht op de krijtrotsenkust.

Bijzonderheid Guernsey 

Een bijzonderheid van Guernsey zijn de vele kastjes en uitstallingen die men onderweg tegen komt. Hier zijn vele producten uit de tuinen van de bewoners te koop zoals onder andere: verse groenten, fruit, allerhande stekjes, plantjes en streekspecialiteiten. Vaak zijn deze producten verser en goedkoper als bij de supermarkt en daardoor ook bij de plaatselijke bewoners geliefd. Men kan kiezen wat men wilt en het geld achterlaten in een gereedstaand glazen potje.

Uitstapjes kanaaleiland Guernsey 

 • Een wandeling door de hoofdstad St. Peter Port is een echte aanrader, het plaatsje heeft gezellige smalle straatjes met vele goede restaurants, koffieshops en leuke winkels.
 • Ga eens op bezoek bij een geitenboerderij waar men Golden Goat geiten fokt. Men wordt zeer vriendelijk ontvangen en kan heerlijke biologische producten kopen zoals geitenkaas, yoghurt en chutneys uit eigen keuken.
 • We bezoeken the Little Chapel bij Les Vaublets. Deze kapel is gebouwd tussen de jaren 1923 en 1940 en door de inwoners geheel versierd. Men heeft hier schelpen, steentjes en scherven serviesgoed voor gebruikt, het resultaat is heel mooi geworden zeker als de zon er op schijnt.
 • Maak gebruik van bus nummer 7 waarmee men bijna het hele eiland over kan reizen tegen een lage prijs, en die stopt waar men wil.

Guernsey kanaaleiland

Tuinen bezichtigen op Guernsey 

Mooie tuinen die de moeite van het bezoeken waard zijn:

 • Castle Cornet Gardens deze tuin is gelegen bij een dertiende-eeuws kasteel. In deze oude tuinen kan men onder meer genieten van prachtige Tudor-rozen, veel lavendel en een uitgebreide kruidentuin.
 • Candie Gardens hier kan men heerlijk rondwandelen in achtiende-eeuwse plantenserres.
 • Saumarez Park Manor deze tuin is te vinden naast het Folk en Costume Museum en heeft vele subtropische bloemen en planten, een prachtige rozentuin en een bijzondere collectie camelia’s.

Sark een bezoek aan kanaaleiland Sark 

Vanaf het Kanaaleiland Guernsey brengen we een dagbezoek aan het 5 vierkante kilometer grote eiland Sark met zijn 600 inwoners. Als we aankomen met de boot lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Op het eiland Sark heerst rust en stilte, er rijden geen auto’s, er is geen asfalt en er zijn geen lantaarnpalen. We zien Guernsey koeien lopen op groene glooiende weilanden die lopen tot aan de zee, groene heuvels en mooie witte huisjes die allen een eigen waterbron hebben. Op een open kar met zitbankjes achter een tractor worden we een stuk het eiland op gereden waarna we overstappen op een paard en wagen met koetsier die ons mee zal nemen voor een ongeveer twee uur durende rijtour over het eiland. Onderweg horen en zien we alle wetenswaardigheden van het eiland. Een klein, rustig eiland zeer geschikt voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en vogelaars.

Uitstapjes kanaaleiland Sark 

 • Verken het eiland met de fiets.
 • Geniet van een lekker drankje in de mooie theetuinen.
 • Bezoek de prachtige kasteeltuin La Seigneurie Gardens.
 • In het zomerseizoen is het mogelijk om privétuinen te bezichtigen, men start dan om 14.00 bij het bezoekerscentrum.
 • Ga mee met een boottour voor vogelaars langs de kleine eilanden met de kans om onder andere een papagaaiduiker te zien.
 • Op het eiland Sark zijn verschillende interessante musea te bezoeken.

Een bezoek aan de kanaaleilanden Guernsey en Sark voor een rustige omgeving, mooie natuur en leuke uitstapjes. Men zal genieten van het gebied en van de gastvrijheid van de bewoners.

Bron : http://vakantie2014.com/kanaaleilanden/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: