Neusbloeding bloedneus stoppen

Neusbloeding bloedneus stoppen

Neusbloeding bloedneus stoppen een bloedneus is vervelend maar bijna altijd onschuldig en gaat spontaan of met behulp van eenvoudige maatregelen over. Neusbloeding bloedneus stoppen eenvoudige tips kunnen helpen een bloedneus te stoppen.

Neusbloeding bloedneus stoppen

Neusbloeding bloedneus stoppen een bloedneus

Een bloedneus ervaren veel mensen als vervelend en komt ook vaak op ongelegen momenten, de hoeveelheid bloed lijkt meestal meer dan het in werkelijkheid is.

De oorzaak van een bloedneus is meestal een klein plaatselijk probleem in de neus, een bloedvaatje in het slijmvlies van de neus vertoont een bloeding. In drievierde van het aantal bloedneusen is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de bloeding van het bloedvaatje. Een bloedneus heeft in ieder geval nooit iets te maken met een hersenbloeding. Oorzaken die eventueel een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een bloedneus zijn: het peuteren in de neus, het uitdrogen van het neusslijmvlies, een allergie of een verkoudheid.

Neusbloeding bloedneus stoppen

Neusbloeding bloedneus stoppen een achterliggend probleem

Als men last krijgt van een neusbloedingen of regelmatig terugkerende neusbloedingen kan hier een achterliggend probleem de oorzaak van zijn. Voorbeelden van zulke achterliggende problemen zijn: koorts, hoge bloeddruk of stollingsproblemen. Ook het drinken van alcohol en het gebruiken van bloedverdunnende medicijnen kunnen de kans op een bloedneus groter maken.

Neusbloeding bloedneus stoppen bloedneus wat te doen

Als men last heeft van een bloedneus kunnen de volgende eenvoudige maatregelen helpen om de bloedneus te stoppen of om herhaling te voorkomen.

  • Ga zitten met het hoofd voorovergebogen en adem door de mond.
  • Snuit de neus goed om bloedstolsels te verwijderen.
  • Knijp daarna de neus dicht gedurende minimaal tien minuten, gebruik hiervoor twee vingers en knijp de neus dicht net onder het harde gedeelte van de neus.
  • Stopt de bloeding na deze maatregelen probeer dan twee dagen de neus niet te snuiten en ook niet in de neus te peuteren. Ook het eten van pittige kruiden, het drinken van alcohol of warme dranken en het nemen van een warme douche kan men na een neusbloeding beter vermijden. Let ook op dat er geen drukverhoging ontstaat door bijvoorbeeld bukken, persen of tillen.
  • Stopt de bloeding niet, herhaal de maatregelen dan en is de bloeding na een half uur nog niet gestopt ga dan naar de huisarts.
  • Treed een bloedneus op bij een jong kind dan is het belangrijk om rustig te blijven en het kind gerust te stellen. Probeer paniek te voorkomen.

Neusbloeding en de huisarts

Als de neusbloeding langer dan een half uur aanhoud terwijl men geprobeerd heeft deze te stoppen is het verstandig de huisarts te raadplegen. De huisarts kan dan een tampon in de neus aanbrengen die ervoor moet zorgen dat de bloeding stopt, deze tampon moet twee dagen in de neus blijven en kan als vervelend ervaren worden. Lukt het op deze manier niet om de neusbloeding te stoppen dan kan de huisarts doorverwijzen naar een KNO arts. Heeft men last van een heftige bloeding of van regelmatig terugkerende bloedneusen dan kan de arts het betreffende bloedvaatje aanstippen of dichtbranden. Bij iemand die bloedverdunnende medicijnen slikt en last krijgt van terugkerende neusbloedingen kan het nodig zijn om de dosering aan te passen om zo de bloedingen te voorkomen. Waar men zelf tevens op kan letten is dat de leefomgeving voldoende vochtig is zodat de neus niet uitdroogt.

Neusbloeding bloedneus stoppen lees de tips en raadpleeg de huisarts als de bloedneus ondanks genomen maatregelen langer aanhoudt dan een half uur.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/neusbloeding-bloedneus-stoppen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: