Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen een bijzondere dierentuin in het Duitse Ruhrgebied ongeveer 100 kilometer van Apeldoorn. Als eerste Duitse dierentuin heeft men geprobeerd een leefomgeving te ontwikkelen die zeer veel lijkt op de natuurlijke leefomgeving van de dieren, ook in de architectuur en de cultuur komt dit streven naar voren. Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen een erg leuke dierentuin.

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen algemene informatie

Zoom Erlebniswelt vind men aan de Bleckstrasse 47 in Gelsenkirchen. Men kan de dierentuin eenvoudig vanaf station Gelsenkirchen bereiken daar er een tram stopt voor de deur van de dierentuin daar men later ook weer op kan stappen terug naar het station. Het gehele jaar door is de dierentuin dagelijks geopend al kunnen de avondsluitingstijden verschillen afhankelijk van de maand. Men kan de dierentuin bezoeken voor een redelijke niet echt hoge entreeprijs.

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen natuurlijke leefomgeving

Zoom Erlebniswelt is geopend sinds 2005 en sinds die tijd realiseert het park een hoog geboortecijfer wat tot uitdrukking brengt dat de dieren gezond zijn en zich prettig voelen. Het park ontvangt veel waardering van het publiek omdat men probeert een zo prettig, natuurlijk mogelijke leefomgeving voor de dieren te realiseren. Men komt in dierentuin Gelsenkirchen geen kleine traliekooien tegen maar de dieren verblijven voornamelijk in openluchtverblijven, hekken heeft men zoveel mogelijk vervangen door waterpartijen en gaas zoveel als mogelijk door glas. De bezoeker moet het gevoel krijgen een zoölogische belevingswereld te zien. Men heeft de natuurlijke leefomgeving van de dieren proberen na te bootsen door landschappen en vegetaties uit de werelddelen Afrika en Amerika na te maken. Men vindt in deze dierentuin geen olifanten en tijgers maar een echte publiekstrekker kunnen de kodiakberen zijn die men maar weinig in dierentuinen aantreft. Wat eveneens verrassend is dat men boomstekelvarkens en stinkdieren op een bijzondere manier in de belangstelling zet. Men maakt een toer door een kustregenwoud waar men elanden bevers, lynxen en wasberen kan begroeten. Men ziet poolvossen en Buffy en Brenda die behoren tot de grootste landroofdieren ter wereld. De dierentuin is zo aangelegd dat de dieren door de beplanting niet altijd direct in het oog lopen, zoals dat ook in het echt het geval is.

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen de waterdieren

We zien hier zeeleeuwen die een lekker visje te eten krijgen, men voert deze voersessies niet alleen uit om het publiek blij te maken maar veel meer om de dieren de nodige prikkels te bieden. Men kan dit zien als bezigheidstherapie om de dieren de nodige prikkels toe te dienen en de nodige energie te laten verbruiken, want men kan de natuurlijke situatie wel een stuk benaderen maar in de vrije natuur moeten de dieren natuurlijk wel geheel voor zichzelf zorgen. Een ijsbeerbaby trekt tijdens het badderen een hoop publiek die geheel vertederd zijn als het dier hun olijk in de ogen kijkt. In een iglo vindt een multimediashow plaats die men Alaska Ice Adventure noemt en die een sterk pretparkgehalte heeft, deze attractie is niet aan te raden voor vrouwen die zwanger zijn en ook niet voor mensen met hartklachten.

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen men waant zich in Afrika

Naast de Alaska belevingswereld treffen we in de diertuin ook een Afrika belevingswereld aan, waar we kleine groepen springbokken, zebra’s en struisvogels zien in een groen savannelandschap. Ook in dit landschap lopen verschillende witte neushoorns die elkaar steeds opzoeken, deze neushoorns zijn bijzonder fotogeniek. Twee nijlpaarden gaan rustig hun gang terwijl ze door bezoekers in geluidloze bootjes van dichtbij worden bekeken. Men hoeft geen angst te hebben want tijdens deze safariboottocht is men van de dieren gescheiden door een onzichtbare muur. In Afrika hebben deze dieren de naam mensendoder nummer 1 te zijn. Men kan bavianen zien, flamingo’s en chimpansees, terwijl halfapen met lange staarten die men Rode vari’s noemt zich vrij tussen de bezoekers mogen begeven. Oorspronkelijk leven de Rode vari’s enkel op Madagaskar. De dieren kunnen onverwachts op je nek springen wat echt wel schrikken is.

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen

Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen Azië

Het ecosysteem Azië heeft als blikvanger een grote hal die ruimte biedt aan een jungle, men kan hier ook bij minder goed weer genieten van de orange-oetan en allerlei tropische dieren en planten. Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen een fantastische ervaring, ook erg leuk voor kinderen.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/zoom-erlebniswelt-gelsenkirchen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: