Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta, ballonfiesta het grootse ballonfestival ter wereld. Dit ballonfestival vindt plaats in Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico, de stad Albuquerque wordt ook wel de ballonhoofdstad genoemd. Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta negen dagen lang ballonnen plezier met deelnemers uit zeer veel verschillende landen en Amerikaanse staten.

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta algemene informatie

Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico draagt terecht de mooie erenaam ‘ ballonhoofdstad ‘. Jaarlijks vindt hier een negen dagen durend ballonfestijn plaats met vele deelnemers uit verschillende landen. Op het ballonterrein zitten al mensen te ontbijten, met meer dan 60 eetgelegenheden is hier volop keus. Ook kooplui proberen hun slag te slaan en vele dingen aan de man te brengen, zoals onder andere truien, tassen, mokken,speldjes, quilts en schilderijen. Al deze spullen hebben vaak een ballonmotief. Het festijn begint met het zingen van het volkslied, bij het klinken van de eerste klanken stijgt een luchtballon op waaronderaan een Amerikaanse vlag hangt daarna vanaf een uur of zeven gaan de ballonnen de lucht in steeds 20 tot 50 stuks tegelijk.

In deze negen dagen stijgen op vier dagen alle luchtballonnen op na een massa – start

Op de andere dagen gaan er minder ballonnen de lucht in. Iedere morgen wordt er in principe een ‘ zonsopgangvlucht ‘ uitgevoerd waarbij tien ballonnen een lichtspel vertonen doormiddel van propaanbranders. Door naar deze verkenners te kijken kunnen andere piloten zien welke windrichtingen er op de verschillende hoogtes zijn.

Een massa – start is zowel vanaf de grond als vanuit een ballon indrukwekkend om mee te maken. Als passagier ben je tevens bemanningslid, je krijgt de taak om uit te kijken naar andere ballonnen en naar elektriciteitskabels. Vaak zitten er onder de ballonnen echte blikvangers bij in de vorm van dieren, van fruitstukken, een 30 meter hoge kathedraal of een colablikje.

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta Albuquerque ballonfiesta 2008

In het jaar 2008 zijn er 621 ballonnen die deelnemen aan het grootste ballonnenfestijn ter wereld in Albuquerque. In Nederland mogen er slechts een kleine hoeveelheid luchtballonnen ( 35 ) tegelijk de lucht in tijdens dit festival in Amerika gaan echter alle 621 luchtballonnen tijdens vier van de negen dagen allen de lucht in, op de overige dagen zullen dit er ongeveer 350 zijn. Dit jaar is het aantal deelnemers niet zo hoog als reden voert men hier de economische crises voor aan. Ter vergelijking in het jaar 2000 deden 1018 ballonnen aan de ballonfiesta mee, organisitorisch was dit aantal te groot en heeft men nu een limiet ingesteld van maximaal 800 deelnemers. De 621 deelnemers van dit jaar zijn afkomstig uit 24 verschillende landen en uit 42 Amerikaanse staten. In dit jaar nam 1 Nederlandse piloot aan het festival deel in de ballon van een Amerikaanse vriend.

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta

Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta bijzonderheden

Wat het festival van Albuquerque zo bijzonder maakt is het feit dat de toeschouwers tussen de ballonnen mogen lopen zonder voorbehoud, is het nodig dat men aan de kant gaat zoals bijvoorbeeld bij de start dan zorgen de startmeesters hiervoor. Een andere bijzonderheid noemt men ‘ Albuquerque – box ‘, dit fenomeen houdt in dat door de weersomstandigheden de ballonnen na de start vanuit de tegenovergestelde richting weer terugkeren naar het veld waar men is opgestegen. Gedurende de week voert men vele precisievaarten uit waarmee voor de winnaars mooie prijzen zijn te winnen, ‘ s middags ligt het veld in grote rust vele deelnemers slapen dan een paar uur. ’s Avonds geniet men dan van verschillende verlichte ballonnen en van vuurwerk. Natuurlijk geldt voor alle activiteiten dat de weersomstandigheden goed moeten zijn. Ballonvaart luchtballonvaart ballonfiesta, fascinerend een echte uitdaging, ballonfiesta Albuquerque een fantastische belevenis.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/ballonvaart-luchtballonvaart-ballonfiesta/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: