Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels veel mensen krijgen er mee te maken wat is zwemmerseczeem en wat is er aan te doen. Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels is besmettelijk en lastig voorkomen beter dan genezen.

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels wat is zwemmerseczeem

Heeft men last van een schilferige, rode sterk jeukende huid aan de voeten en dan voornamelijk tussen de tenen dan kan men last hebben van zwemmerseczeem. Zwemmerseczeem is een schimmelinfectie van de huid, schimmels dringen de hoornlaag van de huid binnen en nestelen zich daar, behandeld men de schimmel niet dan kan deze zich uitbreiden naar meerdere tenen of andere delen van de voet. Teenschimmel is een juistere benaming dan zwemmerseczeem men verward het met eczeem omdat er sprake is van een rode,schilferende huid die jeukt maar het is een schimmelinfectie van de huid.

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels symptomen teenschimmel

Bij de aandoening teenschimmel kan men last hebben van de volgende symptomen:

Verweking van de huid, schilferende huid, rode huid, blaasjes, kloofjes, jeuk en pijn.

Als men de aandoening teenschimmel niet tijdig behandeld dan kan er een bacterie – infectie ontstaan, dan wordt de huid nattend en rood en dit brengt meer pijn met zich mee. Teenschimmel begint meestal tussen de vierde en vijfde teen maar kan zich eenvoudig uitbreiden naar de andere tenen of andere delen van de voet aantasten zoals de voetzool, de bovenkant van de voet of de teennagels. Worden de nagels aangetast dan zullen deze een gelige kleur krijgen, dikker en brokkeliger worden.

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels oorzaken van teenschimmel

Teenschimmel is een besmettelijke aandoening die van persoon op persoon overgedragen kan worden. De voetschimmel is dol op warme, vochtige plaatsen wij komen de voetschimmel bijvoorbeeld tegen in het zwembad maar ook in openbare douches van bijvoorbeeld de voetbalvereniging of in sportscholen. Ook schoenen en sokken kunnen een oorzaak van besmetting zijn.

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Behandeling bij teenschimmel

Gaat men met de genoemde klachten naar de huisarts en deze constateert een teenschimmelinfectie dan kan deze bestreden worden met crèmes, lotions of pillen die schimmeldodend werken. Bij de behandeling neemt de jeuk meestal vrij snel af maar voor de voeten er weer mooi en gaaf uitzien neemt meestal wel verschillende weken in beslag. Tevens is het belangrijk dat schoenen en sokken goed schoon gemaakt worden zodat de eventueel daar aanwezige schimmels geen kans meer krijgen om opnieuw een schimmelinfectie te veroorzaken. Helpt een schimmeldodende crème niet afdoende dan zal een pillenkuur nodig zijn, ook wanneer de nagels door de voetschimmel zijn aangetast is dit noodzakelijk omdat de crème niet voldoende kan doordringen in het nagelbed. Een alternatief voor de behandeling die de dokter voorschrijft is om vitamine C poeder te vermengen met yoghurt en daar de aangetaste huid mee in te smeren ook dit mengsel heeft een sterke schimmeldodende kracht. Gebruik een theelepel vitamine C poeder op een paar eetlepels yoghurt en roer dit goed door elkaar smeer de huid hier mee in en laat de yoghurt enigszins opdrogen voor men hier schone sokken over aantrekt. Vitamine C poeder is bij een goede drogist verkrijgbaar of te bestellen en tevens bruikbaar bij vele andere klachten zoals krentenbaard, infecties, verkoudheid, griep en nog veel meer andere ziektes en aandoeningen.

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels

Teenschimmel zwemmerseczeem schimmel nagels / Teenschimmel voorkomen

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen die men kan nemen om teenschimmel te voorkomen dit is zeker van belang omdat de voetschimmel een sterk terugkerend gedrag vertoond men kan de aandoening dus beter voorkomen. Neem de volgende voorzorgs – maatregelen:

  • Draag slippers in openbare douchegelegenheden.
  • Houd douchematten schoon en droog.
  • Was dagelijks de voeten en droog ze goed af, gebruik voor het wassen liefst neutrale zeep.
  • Draag iedere dag schone sokken en verwissel regelmatig van schoenen zodat deze de tijd krijgen om te drogen als dit nodig is.
  • Blijf niet met natte sokken of schoenen lopen.
  • Probeer zweetvoeten te voorkomen heeft men overmatig last van zweetvoeten dan is antizweetpoeder misschien een alternatief.
  • Katoenen sokken zijn aan te bevelen.
  • Draag zo mogelijk sandalen of loop op blote voeten.
  • Houd de badkamervloer goed schoon, desinfecteer deze regelmatig als men gevoelig voor teenschimmel is.

Teenschimmel zwemmerseczeem en schimmel nagels neem maatregelen als men last hiervan heeft maar natuurlijk verdient voorkomen van de aandoening de voorkeur neem de genoemde aanwijzingen hiervoor ter harte.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/teenschimmel-zwemmerseczeem-schimmel-nagels/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: