Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel, in dit artikel staat bevalling door middel van een keizersnee centraal wat komt hierbij allemaal aan de orde en hoe verloopt het herstel doorgaans. Keizersnee keizersnede herstel bevallen met behulp van een operatie lees over de voor – en nadelen.

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel oorzaken voor een keizersnee

Bevalling door middel van een keizersnee moeten we zien als een noodoplossing die gebruikt kan worden als een bevalling op natuurlijke wijze niet mogelijk is. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zien zoals een afwijkende ligging van de baby bijvoorbeeld een stuitligging. De baring kan te lang gaan duren, of men krijgt tijdens de geboorte te maken met acute problemen zoals problemen met de navelstreng die de kans op verstikking van de baby met zich meebrengt. Een slecht functionerende of een bloedende placenta kan eveneens een reden zijn om tot een keizersnee over te gaan. Wat groot risico met zich meebrengt voor moeder en kind is een zwangerschapsvergiftiging waarbij dikwijls acuut ingrijpen noodzakelijk is een keizersnee is dan soms niet te vermijden. De mogelijkheid bestaat ook dat het kind te groot kan zijn voor het baringskanaal zodat een keizersnee noodzakelijk is. Ook sterke angsten bij de moeder bijvoorbeeld naar aanleiding van een vorige bevalling kunnen beweegredenen zijn om over te gaan tot een keizersnee. De afweging moet echter altijd zorgvuldig genomen worden omdat het risico bij een keizersnee groter is dan bij een natuurlijke bevalling en tevens zijn er beperkingen bij eventuele volgende bevallingen zoals bijvoorbeeld dat men niet meer thuis mag bevallen.

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel voorbereidingen

Bij een geplande keizersnede kunnen de ouders zich hier op voor bereiden dit is zeker nodig bevallen is een emotioneel en ingrijpend gebeuren en bevallen door middel van een keizersnede levert nog een extra stuk spanning op. Het is belangrijk dat men zich zorgvuldig en uitgebreid laat voorlichten en dat eventuele vragen die men heeft beantwoord worden. Laat ervaringen van anderen geen extra angst oproepen maar heb vertrouwen in de zorgverleners die van jouw persoonlijke situatie op de hoogte zijn en hun best doen om hier voor de beste hulp te bieden die mogelijk is. Is er onverwachts sprake van een keizersnede dan kan men zich hier niet op voorbereiden en moet men het maar over zich laten komen, de verwerking kost dan later meestal wel iets meer tijd als bij ouders die zich hebben kunnen voorbereiden.

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel de verdoving

In de meeste gevallen geschied de verdoving bij een keizersnede door middel van een ruggenprik dit is het minst ingrijpend en tevens kan men dan de geboorte bewust meemaken. Mocht een ruggenprik mislukken of niet mogelijk zijn dan bestaat natuurlijk altijd nog de mogelijkheid tot volledige narcose. De partner mag bij de keizersnede aanwezig zijn ook in de meeste gevallen als het een acuut noodgeval betreft. Keizersnee keizersnede herstel.

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel eventuele complicaties

Een keizersnede brengt altijd een klein risico mee het is ingrijpender dan een natuurlijke bevalling maar kan ook levensreddend zijn voor moeder en kind. De meest voorkomende complicaties bij een keizersnede zijn een (na)bloeding en een infectie, maar de kans op deze complicaties is klein. Bij een volgende bevalling mag men niet meer thuisbevallen omdat de kans op complicaties groter is. Men mag verschillende keizersnedes na elkaar meemaken hiervoor is geen vastgesteld maximum wel wordt bij iedere volgende keizersnede het risico iets groter. Keizersnee keizersnede herstel.

Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel wat gebeurt er tijdens een keizersnede

  • In kort het verloop wat er gebeurd als besloten is over te gaan tot een keizersnede en de vrouw overgebracht is naar de operatiekamer.
  • Als eerste brengt men zowel een infuus als een urinekatheter in en geeft men de verdoving. Meestal verdoofd men door middel van een ruggenprik soms kiest men echter voor een totale narcose.
  • Als volgende punt maakt men de buik steriel en dekt deze af met steriele doeken.
  • Nu opent men de buik en wordt de blaas naar beneden geschoven.
  • Als volgende punt opent men de baarmoeder,men haalt het kind uit de buik, klemt de navelstreng af en knipt deze door de placenta wordt verwijderd.
  • Met sluit de baarmoederwand met hechtingen en legt de blaas terug op zijn plaats zodat deze het litteken van de baarmoederwand bedekt.
  • Als laatste sluit men de verschillende lagen van de buikwand met hechtingen en dan is de operatie ten einde. Keizersnee keizersnede herstel

Keizersnee keizersnede herstel wat gebeurt er na een keizersnede

Heeft men een keizersnede gehad waarbij men door een ruggenprik is verdoofd dan zal er de eerste uren nog geen controle zijn over de benen. Regelmatig zullen verpleegkundigen het bloedverlies, de hoeveelheid urine, de bloeddruk en de polsslag controleren. Men zal vocht toedienen door middel van een infuus. De blaaskatheter kan een vervelend gevoel veroorzaken meestal wordt deze de dag na de operatie verwijderd. Men krijgt één of twee keer per dagbloedverdunners om trombose te voorkomen, tevens zal men vrij kort na de operatie bloed afnemen om te controleren of er sprake is van bloedarmoede. Bloedarmoede veroorzaakt onder andere moeheid en dit kan het herstellingsproces belemmeren. De eerste dagen kan men zich slap en duizelig voelen na korte tijd hoort zich dit te herstellen. Na een dag of een paar dagen pakken de darmen hun werk weer op dit kan gepaard gaan met buikkrampen. De wond loopt onderhuids van de navel tot het schaambeen en kan pijn veroorzaken tegen de pijn kan men pijnstillers slikken. Vaak worden om te hechten zelfoplossende hechtingen gebruikt, andere hechtingen worden meestal na ongeveer een week verwijderd.

Keizersnee keizersnede herstel thuis herstellen

Het herstel zal na een keizersnee wat moeilijker, pijnlijker en langduriger zijn dan na een natuurlijke bevalling want men heeft toch een operatie achter de rug. Maar voor pijn is er tegenwoordig goede pijnstilling en als alles goed is verlopen en goed gaat dan mag men na plusminus 4/5 dagen naar huis om hier verder te herstellen.

Moeheid is één van de meest voorkomende klachten na een keizersnede, zorg dus voor zoveel hulp als nodig is zodat men ook echt de tijd kan nemen om te herstellen.

Het is beter de eerste zes weken niet zwaar te tillen en als dit na zes weken weer nodig is dan voorzichtig te zijn. Ook mag men na zes weken weer beginnen met buikspieroefeningen, de buikwand heeft dan tijd gehad om te herstellen. Wel kan men een trekkend gevoel ervaren aan de zijkant van het litteken, dit gevoel kan geen kwaad.

Keizersnee keizersnede herstel geef het lichaam de tijd om te herstellen.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/keizersnee-keizersnede-herstel/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: