Teriyaki japans gerecht

Teriyaki japans gerecht

Teriyaki japans gerecht een heerlijk kipgerecht met tauge en groene peultjes verrassend van smaak. Teriyaki japans gerecht voor liefhebbers van japans eten, voor liefhebbers van de oosterse keuken, voor lekkerbekken, voor mensen die van iets aparts houden een heerlijk recept waarmee verschillende variaties zijn te maken.

Teriyaki japans gerecht

Teriyaki japans gerecht de ingrediënten

500 gram verse malse kipfilet

500 gram witte rijst

1 flesje teriyaki marinade

200 a 250 gram tauge

200 a 250 gram peultjes

Zonnebloemolie om het vlees in te bakken

Teriyaki japans gerecht

Teriyaki japans gerecht de bereiding

We beginnen met het in kleine blokjes snijden van de kipfilet, voor het beste resultaat snijd men de filet zelf en koopt men geen voorgesneden blokjes. Doe de klein gesneden blokjes kipfilet in een schaal en giet hierop teriyaki marinadesaus tot de blokjes net onder staan, laat dit minimaal een kwartier intrekken op kamertemperatuur. Was de peultjes en snij aan beide kanten het puntje eraf, snij de peultjes in twee of drie kleine stukjes. Spoel daarna de tauge af in een vergiet. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de kipblokjes als de marinade goed is ingetrokken in een bakpan met hete zonnebloemolie in plusminus 5 minuten lichtbruin en gaar voeg de peultjes toe en laat deze onder voortdurend roeren 1 a 2 minuten meebakken en voeg als laatste de uitgelekte tauge toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 1 a 2 minuten bakken. Het resultaat witte rijst met een heerlijk kipgroente gerecht. Ook onze kinderen vinden dit gerecht heerlijk.

Teriyaki japans gerecht

Teriyaki japans gerecht enige variaties

Met dit gerecht zijn vele variaties te maken die allemaal erg lekker zijn. Men kan met zowel de groente als met het vlees andere combinaties maken, waarbij de wijze van bereiding het zelfde blijft alleen de baktijd kan variëren. Andere groentecombinaties zijn:

Champignons en rode paprika inplaats van peultjes en tauge. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in blokjes. Veeg de champignons schoon met een doekje of keukenpapier en verwijder de onderkant van de steeltjes snij daarna de champignons in plakjes. Gebruik dezelfde hoeveelheden als in het oorspronkelijke recept en laat de baktijd van het soort groente afhangen.

Varieër met het vlees door varkensvlees te gebruiken in plaats van kipfilet snij ook het varkensvlees in blokjes en doe de bereiding als bij het oorspronkelijke gerecht kies bijvoorbeeld voor filetlapjes. Teriyaki met rundvlees behoort eveneens tot de mogelijkheden en is erg lekker, kies rundvlees wat een korte baktijd nodig heeft zoals biefstuk of rosbief. Snij ook dit vlees in blokjes of reepjes en marineer het met de teriyakisaus volg verder het basisrecept. Teriyaki met rundvlees is erg lekker in combinatie met tauge en peultjes. Vele andere combinaties zijn nog mogelijk. Teriyaki japans – gerecht verwen er de gezinsleden of gasten mee succes verzekerd.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/teriyaki-japans-gerecht/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: