Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika gaan we verkennen waarbij we enkele bijzonderheden van dit mooie land aandoen. We beginnen in Lima een stad die ligt in de woestijn. Peru de moeite van het bezoeken waard. Peru Zuid Amerika een land vol bezienswaardigheden !

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika De stad Lima

De stad Lima is de plaats waar we aankomen na plusminus twaalf uur vliegen deze stad ligt in de woestijn, in de wijken die aan de buitenrand van de stad liggen zijn de straten nog van zand woestijnzand natuurlijk. De stad Lima is ongeveer zo groot als de gehele provincie Utrecht. In Peru Zuid Amerika wat onder de evenaar ligt zijn de seizoenen anders als bij ons in onze zomer is het daar winter en omgekeerd. We willen niet in de stad blijven dus trekken we verder naar het zuiden.

Peru Zuid Amerika Ballestas eilanden

Peru Zuid Amerika ! Ballestas eilanden deze eilanden zijn een lust voor vogelliefhebbers er vliegen zeer vele prachtige vogelsoorten rond. Tevens kunnen we hier pinguïns en zeehonden zien en wie geluk heeft ontmoet op de bootreis heen of terug nog dolfijnen die soms een prachtige show opvoeren.

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika Het dorp Ica

Het dorp Ica ligt als een oase in de woestijn het is hier prachtig en lekker rustig. Het dorp buit dit feit uit door kraampjes te zetten om allerlei spul aan toeristen te verkopen. Tevens kan men hier sportief bezig zijn door te gaan sandboarden wat net zo iets is als snowboarden maar dan in de woestijn in het zand.

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika Het uitkijkpunt voor condors

Het uitkijkpunt voor condors is onze volgende bestemming we vinden dit op 4000 meter hoogte. Hier zien we de magnifieke vogels met hun spanwijdte van ruim drie meter, tussen 9 en 10 uur in de morgen is een goede tijd om hier te zijn. Men noemt het hier wel het Cruz del Condors, dit uitkijkpunt ligt in de Colcavallei. Peru met zijn prachtige bezienswaardigheden.

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika en bezienswaardigheden het Titicacameer

Bezienswaardigheden Peru het Titicacameer heeft zijn bekendheid te danken aan zijn drijvende rieteilandjes. Loopt men over zo’n eiland dan is dit een erg vreemde ervaring omdat het veert. De nachten zijn hier erg koud daarom draagt men kleding in meerdere lagen, de kleding van de vrouwen en kinderen ziet er vaak prachtig uit.

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika Het eiland Taquilla

Het eiland Taquilla dit eiland vormt een uitzondering omdat men hier leeft zonder politie, het eiland kan men bereiken door ongeveer 500 traptreden te beklimmen maar het fantastisch mooie uitzicht op het Titicacameer wat dan op het netvlies verschijnt is deze inspanning zeker waard. Peru een mooi land om in rond te reizen.

Peru Zuid Amerika

Peru Zuid Amerika en Machu Picchu de Incastad

Machu Picchu de Incastad in Peru die hoog in de bergen is gelegen kan men te voet bereiken als men over veel tijd beschikt, ook de bus is een optie die rijden hier af en aan. Deze terrasgewijs gebouwde stad moet men zeker bezoeken als men in Peru komt, men heeft hier een schitterend uitzicht over de vallei, vroeger had dit het voordeel dat vijanden de stad niet ongemerkt konden naderen. De ruïnestad is nog in goede staat en behoorlijk groot, deze is zonder cement gebouwd men plaatst de stenen dan zo op elkaar dat ze precies in elkaar passen, het blijkt dat deze constructie goed bestand is tegen aardbevingen wat in dit gebied wat gevoelig is voor aardbevingen natuurlijk van groot belang is. Peru een goede mogelijkheid voor een prachtige rondreis.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/peru-zuid-amerika/

Plaats een reactie