De overgang en overgangsklachten

De overgang en overgangsklachten

De overgang en overgangsklachten een fase in het leven van de vrouw die met onaangenaamheden en klachten gepaard kan gaan. Het verschilt per persoon hoe het lichaam hierop reageert en hoe je als vrouw zelf met deze periode omgaat. De overgang en overgangsklachten bereid je er op voor. 

De overgang een natuurlijke fase 

De overgang een natuurlijke fase,als je de overgang kunt zien als een natuurlijke fase in het leven van een vrouw die iedereen meemaakt net zoals de puberteit een fase is waar we in onze jonge jaren doorheen gekomen zijn dan is er al veel gewonnen. Vaak valt de overgang samen met andere factoren die een rol spelen in het leven van een vrouw, zoals kinderen die in de puberteit raken, kinderen die het huis uitgaan of hulpbehoevende ouders die een beroep op haar doen. Elke vrouw reageert verschillend op de overgang maar ook bovengenoemde en andere factoren zijn van invloed op hoe de vrouw deze fase ervaart en in welke mate men last heeft van klachten. Bij vrouwen die geopereerd zijn aan hun eierstokken kan de overgang een heel acuut verloop hebben, heel anders dan bij een natuurlijke overgang. De overgang en overgangsklachten dit hoort bij het leven van een vrouw. 

De overgangsfases 

Door het vruchtbaarheidshormoon oestrogeen rijpen er iedere maand één of twee eitjes van de duizenden eitjes die in de eierstokken zijn opgeslagen. Op het moment dat de eicellen rijp zijn ben je vruchtbaar, vele van de duizenden opgeslagen eitjes rijpen niet maar sterven af. Als de voorraad eitjes opraakt worden er geen meer rijp en is de vrouw onvruchtbaar geworden. Men kan niet meer zwanger worden en er komt ook geen menstruatie meer. 45 jaar is de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in de overgang raken en gemiddeld duurt deze periode 5 jaar al zijn de verschillen hierin per persoon wel groot. Koop het e-boek Menopauze een nieuw begin, met alle informatie over de overgang, alles compleet in 1 boek

Menopal sleept u door de overgang

De overgang kun je verdelen in drie fases: 

De perimenopauze, in deze periode kunnen er hormoonschommelingen voordoen en ook de eerste overgangsklachten beginnen nu. De vruchtbaarheidshormonen verminderen en men kan last krijgen van nachtzweten, opvliegers en wisselende bloedingen. 

De menopauze is de volgende fase, een jaar na de laatste menstruatie mag je ervan uitgaan dat er geen meer komen. Deze fase noemen we de menopauze. 

De postmenopauze is de laatste fase van de drie, in deze fase probeert het lichaam een nieuwe balans te vinden en in deze fase nemen de klachten af. De overgang en overgangsklachten een belastende tijd probeer deze zo ontspannen mogelijk te doorstaan. 

Overgangsverschijnselen opvliegers en nachtzweten 

Overgangsverschijnselen opvliegers en nachtzweten zijn de twee belangrijkste hiervan. Bij een opvlieger daalt het hormoon oestrogeen onverwachts, de hersenen zorgen als reactie hierop dat het hormoon adrenaline vrijkomt. De adrenaline verwijd de bloedvaten van nek, hoofd en borst en veroorzaakt tevens het sneller kloppen van het hart. Doordat het temperatuurcentrum in de hersenen door de overgang toch al ontregeld is kan dit de temperatuurschommeling niet verwerken en daardoor voelt men zich plotseling rood en warm worden in het bovenlichaam en het gezicht en vaak gaat men ook zweten. Doe daarbij hartkloppingen en soms een gevoel van duizeligheid en je zult beseffen dat opvliegers als akelig kunnen worden ervaren. Gebeurt dit ’s nachts dan noemt men dit nachtzweten. Overgang en overgangsklachten blijf zo rustig en ontspannen mogelijk.

Eindelijk een effectief middel tegen de overgang.

Andere overgangsverschijnselen kunnen zijn: een onregelmatige menstruatie, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, stress, prikkelbaarheid, wisselende stemmingen, gewrichtspijn, huilbuien, concentratiestoornissen, droge slijmvliezen bij de mond, ogen en vagina, minder behoefte aan seks en verminderde botaanmaak. Een hele lijst die ons niet vrolijk maakt als we deze lezen. Zijn de klachten heel erg dan is bij sommige vrouwen hormoontherapie mogelijk. De hormonen kunnen verstrekt worden per spuit, per tablet of als een pleister. Natuurlijkere middelen zijn: gezonde voeding met voldoende groente en fruit, voldoende ontspanning, minder koffie, thee en alcohol gebruiken, stress vermijden en niet roken. In de vezelrijke producten linzen, bonen en erwten zit de stof lignanen deze stof verminderd de opvliegers. 

De overgang en overgangsklachten de Menocare 

De overgang en overgangsklachten de Menocare is een onderdeel van sommige ziekenhuizen waar vrouwen die geholpen willen worden in de overgang naar toe kunnen gaan voor hulp. Hier kun je terecht met je klachten en vragen men geeft advies en soms medicijnen. Praten erover kan al veel helpen doe dit met je man, je buurvrouw of vriendin en roep hulp in als het je allemaal teveel wordt. De overgang en overgangsklachten leer hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Klik hier voor het produkt voor de overgang

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/de-overgang-en-overgangsklachten/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: