Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035

Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035

Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035 of is dat een onzin verhaal ? Als we minister Henk Kamp moeten geloven dan zal de AOW leeftijd werkelijk naar 68 jaar gaan.

Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035 en willen wij dat

Nou voor mij mag de AOW leeftijd op 65 jaar blijven, er zijn werkelozen genoeg, en de ouderen kunnen dan genieten van hun AOW. Maar zo wordt in regerings kringen niet gedacht, eerst was de AOW leeftijd 68 jaar in 2040 en dat is nu al bijgesteld naar 2035. Volgens mij geeft deze gang van zaken veel onzekerheid bij de mensen en dat lijkt mij niet gunstig, verder moet je dan misschien ook wel 40, 45 of 50 werkjaren hebben.

Kritiek van Raad van State 

Raad van State heeft kritiek geuit omdat de regering te laat begint met het verhogen van de pensioenleeftijd, maar volgens de regeringspartijen VVD, CDA en de oppositiepartijen D66, GroenLinks en CU wensen een redelijke overgangstermijn, zodat mensen zich kunnen voorbereiden op een hogere AOW leeftijd.

Interessante vragen  

De Eerste Kamerfractie van het CDA vroeg aan Kamp wat het oplevert als de AOW leeftijd vanaf nu elk jaar met 3 maanden wordt verhoogd, en dan tot de leeftijd op 70 jaar staat. Dat zou kunnen betekenen dat de AOW leeftijd in 2032 op 70 jaar uitkomt, nog even en je werkt gewoon heel je leven, dat zal waarschijnlijk de bedoeling zijn. Maar we betalen wel elk jaar de AOW premie maar goed en weer honderden mensen kunnen nooit van dat AOW pensioen genieten.

AOW premie omlaag

Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035 of naar 70 jaar in 2032, dan kan de AOW premie fors naar beneden, of gaan we met zijn allen betalen niks en niemendal. Wat is de regering toch vindingrijk om aan geld te komen. Maar als de AOW leeftijd naar 70 jaar gaat dan lijkt het mij billijk dat de premie naar beneden bijgesteld wordt, echter daar lees ik nergens iets over.

Het zal er wel op uit draaien dat we meer gaan betalen en 5 jaar minder uitbetaald krijgen, dit noemt men in algemeen beschaafd nederlands “afromen”.

Volgens mij houd ik niet van afromen !!

Gaat de AOW leeftijd naar 68 jaar in 2035             Ja of Nee ??

Bron : http://mijnpensioenoverzicht.org/2012/gaat-de-aow-leeftijd-naar-68-jaar-in-2035/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: