Brandwonden: Brandwonden bij kinderen en volwassenen een brand wond goed behandelen behandeling eerst

Brandwonden bij kinderen zijn de laatste tien jaren ontzettend toegenomen, ouders lijken nauwelijks de ernst van ogenschijnlijk kleine ongelukjes te beseffen. Bij jonge kinderen zijn warme dranken één van de grootste boosdoeners, na morsen veroorzaakt een flinke slok warme koffie al snel grote brandwonden op de tere kinderhuid. 

Brandwonden bij kinderen

Brandwonden: Brandwonden bij kinderen en volwassenen een brand wond goed behandelen behandeling eerst

Brandwonden bij kinderen zijn de laatste tien jaren ontzettend toegenomen, ouders lijken nauwelijks de ernst van ogenschijnlijk kleine ongelukjes te beseffen. Bij jonge kinderen zijn warme dranken één van de grootste boosdoeners, na morsen veroorzaakt een flinke slok warme koffie al snel grote brandwonden op de tere kinderhuid.

Brandwonden bij kinderen wat kunnen we hiertegen doen 

Wat erg belangrijk is blijf rustig zodat je zo snel mogelijk de juiste maatregelen kunt nemen. Als de kleding van het kind gaat branden zijn er twee dingen die je kunt doen, de eerste mogelijkheid is om het kind over de grond te rollen en zo de vlammen te verstikken. Een andere manier is om een deken, gordijn of jas rond het kind te slaan zo kunnen de vlammen ook doven, begin bij de hals en werk zo naar beneden. Ook water kunt u gebruiken om het vuur te doven.

Brandwonden bij kinderen hoe te verzorgen 

Brandwonden bij kinderen, de brandwonden moeten gekoeld worden met zacht stromend water minimaal een kwartier. Gebruik liever geen koud water want dit is pijnlijk en kan onderkoeling veroorzaken. Water is het enigste wat je moet gebruiken strijk geen zalf op de wonden maar bedek deze enkel met een schone doek voor je naar de dokter gaat. In verband met vocht ophoping is het belangrijk om het kind zittend te vervoeren, het hoofd moet altijd hoger zijn dan de rest van het lichaam. Kleding die vast zit laten zitten, enkel kleding die los zit kan verwijderd worden.

Brandwonden bij kinderen en de preventie 

Brandwonden bij kinderen kijk eens aandachtig naar al je handelingen en verander ze als ze gevaar op kunnen leveren. Denk hier niet te makkelijk over veel ongelukjes die brandwonden bij een kind veroorzaken gebeuren uit onnadenkendheid in de meest alledaagse situaties.

Eten koken is zo een kritiek moment dat gevaarlijk kan zijn, zet de pannen zoveel mogelijk achter op het fornuis en laat je kind nooit alleen in de keuken achter. Zelf heb ik in de tijd dat mijn kinderen klein waren een rekje gekocht dat je op je fornuis kunt bevestigen zodat ze niet zo makkelijk bij de pannen kunnen. Blijf er bij als er warm drinken op tafel staat of word gezet ,moet je nog even naar de keuken of gaat de voordeur bel neem het kind dan mee, of zet het bijvoorbeeld in de box. Realiseer je dat makkelijkheid of slordigheid grote gevolgen voor je kind kan hebben.

Wat veel gebeurd en waar ik mezelf ook vaak schuldig aan heb gemaakt is om kinderen tijdens het koffiedrinken op schoot te houden , doe dit liever niet maar drink eerst je drinken uit voordat je het kind op schoot neemt. Als er kaarsen branden of vuur is blijf er dan bij en zet kaarsen niet op een tafelkleed waar het kind aan kan trekken. En leer het kind dat vuur gevaarlijk is, ook warm water kan een boosdoener zijn voel dus altijd eerst zelf voor je het kind er mee in aanraking brengt.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/brandwonden-bij-kinderen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: