Preitaart met gehakt: het recept de bereiding en tips voor preitaart met gehakt

Preitaart met gehakt een heerlijk recept en eenvoudig klaar te maken, het recept en de bereiding beschreven. Een heerlijk smakelijke preitaart, ook van te voren gereed te maken.

Preitaart met gehakt

Preitaart met gehakt: het recept de bereiding en tips voor preitaart met gehakt

Preitaart met gehakt is een absolute topper, smaakt heerlijk en hapt ook heerlijk weg, een absolute aanrader voor elke smikkelaar, volg het recept en iedereen kan het gereed maken, eet smakelijk !!  Deze week dus weer een nieuw recept geprobeerd en aangepast, preitaart met gehakt, preitaart met gehakt is een heerlijk recept, we vinden het allemaal heel erg lekker ook de kinderen. Het is een hoofdgerecht voor 3 a 4 personen maar het was heerlijk en dan is het voor 4 personen krap, je kunt eventueel aanvullen met een voor of na gerecht. Je kan ook de preitaart als warm voorgerecht eten. Preitaart met gehakt is voor ons een topper

 Preitaart met gehakt en de ingrediënten 

  • springvorm van een doorsnede van 22 centimeter
  • 8 a 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ½ kg prei
  • 350 gram gehakt
  • peper, zout en kerrie naar smaak
  • geraspte kaas
  • 1 blikje mais
  • boter om het blik in te vetten (eventueel bakpapier)
  • boter om het gehakt en de groente in te bakken

Preitaart met gehakt en de bereiding 

Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden, de bladerdeegplakjes laat je in ongeveer 10 minuten ontdooien. Bedek het blik met boter of met bakpapier en bekleed het met bladerdeeg als de plakjes zacht genoeg zijn. De prei halveren en klein snijden en daarna goed wassen en uit laten lekken, het gehakt in de koekenpan in een beetje boter goed rul bakken en naar smaak kerrie, peper en zout toevoegen. Dan er steeds een beetje prei bij gooien en peper en zout en kerrie (de kerrie zorgt voor een hete smaak). Laat de prei goed slinken en blijf roeren, maak het blikje mais open en laat de mais goed uitlekken, en doe dit bij het prei / gehakt mengsel en laat het even mee warmen. Als het mengsel erg nat is strooi dan paneermeel of beschuitkruimels over de taartbodem. Schep de gebakken ingrediënten in de vorm en probeer de randjes over de vulling heen te vouwen. Voor de liefhebbers kun je er geraspte kaas over strooien, eventueel 1 helft met kaas en een zonder kaas. Van het overgebleven bladerdeeg snijd je dunne reepjes, en deze leg je net als bij appeltaart als een raster over de vulling heen. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Zet de taart in het midden van de oven. Zo meteen heerlijk preitaart met gehakt eten.

Preitaart met gehakt en de Tip 

Je kunt aan de vulling allerlei groentes toevoegen naar eigen smaak en keuze zoals bijvoorbeeld fijngesneden paprika of ui.

Succes met het gereedmaken van dit heerlijke gerecht.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/preitaart-met-gehakt/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: