Creme fraiche met gebakken appeltjes: creme fraiches met gebakken appeltjes het recept en de bereiding

Creme fraiches een recept met gebakken appeltjes, het recept en de bereiding, een heerlijk nagerecht. Te bereiden met creme fraiches of tejfol dat is een hongaars produkt.

Creme fraiche met gebakken appeltjes: creme fraiches met gebakken appeltjes het recept en de bereiding

Creme fraiche met gebakken appeltjes is een erg lekker nagerecht wat eenvoudig te maken is. Zelf maak ik dit ook regelmatig met hongaarse tejföl, dit hongaarse product is op verschillende plaatsen in Nederland te koop en geeft een nog lekkerder resultaat. We eten dit nagerecht ook wel eens zonder de gebakken appeltjes maar met gebakken appeltjes is het gerecht completer en lekkerder. 

Ingredienten

Voor creme fraiche met gebakken appeltjes gebruik je voor 5 á 6 personen:
700 tot 800 gram creme fraiche
2 zakjes vanillesuiker
5 grote appels naar keuze
zonnebloemolie om de schijfjes appels in te bakken

De bereidingswijze 

De bereidingswijze van creme fraiche met gebakken appeltjes is als volgt, doe de creme fraiche in een schaal en voeg de twee zakjes vanillesuiker toe. Roer dit goed door elkaar, en schil dan de vijf grote appels en snij ze in vieren. Als je ook de klokhuizen verwijderd hebt snij dan de appels in mooie gelijke plakjes. Het lekkerste vinden wij dit gerecht met appels die niet heel erg zuur zijn, maar zeker ook niet melig. Het beste zijn appels die sappig en fris zijn maar smaken kunnen hierin verschillen gelukkig is er op appel gebied voor ieder wat wils

Het bakken van de appeltjes 

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en als de olie warm is doe dan de plakjes appel in de pan. Bak deze op een matig warm vuur tot ze mooi bruin zien, schep ze wel regelmatig om want aangebrande zwarte appeltjes zijn niet lekker. Zeker als je de appels in dunne plakjes hebt gesneden kun je niet lang bij de bakpan vandaan. Schep het creme fraiche mengsel in mooie schaaltjes en verdeel de gebakken appeltjes hier over als ze mooi bruin van kleur zijn. De liefhebbers kunnen een beetje kaneel over de appeltjes strooien. Creme fraiche met gebakken appeltjes een verrassend nagerecht wat ook bij kinderen erg geliefd is.

Bron : http://websiteverhalen.nl/websiteverhalen/2012/creme-fraiche-met-gebakken-appeltjes/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: